Dualı çayır pehlivanları bekliyor

Bu yıl 665’incisi gerçekleşecek Edirne Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapılacağı Er Meydanı, pehlivanlarını bekliyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da pehlivanların ter dökeceği dualı çayırın hazırlıkları tamamlandı. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 3,4,5 Temmuz tarihleri arasında Sarayiçi Er Meydanı’nda gerçekleşecek. Bu yıl, 40 başpehlivan dualı çayırda kol bağlayacak. Er Meydanı’nda, 4 Temmuz Cuma günü başpehlivanlık ön eleme karşılaşmalarıyla başlayacak güreşler, 5 Temmuz Pazar günü yapılacak başpehlivanlık final güreşiyle sona erecek.

Yağlı Güreş Ligi'nde geçen yıl ilk 32'de yer alan başpehlivanlar, Kırkpınar'a doğrudan katılım sağlayacak. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı finalde Feyzullah Aktürk'ü yenen Orhan Okulu olmuştu. Haber Ergin Yıldız