Recep Çınar
İsmail Heniyye, 1963’te Gazze Şeridi‘ndeki Elşati mülteci kampında dünyaya geldi.Ailesi 1948 Arap-İsrail Savaşı sırasında Aşkelon şehrinden kaçarak mülteci durumuna düşmüştü. 1987’de Gazze İslam Üniversitesi‘nden mezun oldu. 1989’da I. İntifada‘ya katıldığı ve Hamas üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. 1992’de serbest bırakıldıktan sonra, İsrail tarafından diğer İslami Cihad ve Hamas üyesi 415 kişilik grubun arasına katılıp, Güney Lübnan‘a sürüldü.Ertesi yıl Gazze‘ye geri döndü.[
HAMAS Lideri İsmail Heniyye, geçtiğimiz Çarşamba günü sabahı İran’ın başkenti Tahran’da İsrail tarafından gerçekleştirilen haince bir suikast ile şehit edildi. Heniyye, yalnızca Filistin mücadelesinin değil tüm İslâm ümmetinin onur simgesi, vakarın cisimleşmiş haliydi.
İsmail Heniyye, 2006’daki Filistin seçimlerini kazanarak, “Değişim ve Reform” listesine başkanlık yaptı. 20 Şubat 2006 tarihinde Filistin Başbakanı olarak göreve başladı. Filistin Başbakanı olarak görevde iken 2006’nın Ekim ayında konvoyuna düzenlenen bir saldırıdan kurtuldu. 2007’nin Mayıs ayında ise Siyonist İsrail’in şahsi evine yaptığı füze saldırısından kurtuldu. Bu süreçlerin ardından Filistin Ulusal Yönetim Başkanı Mahmut Abbas, 14 Haziran 2007’de İsmail Heniyye’den Başbakanlık görevini aldı. Ancak Heniyye bu kararı tanımayarak Gazze Şeridi’nde Başbakanlık yetkilerini 2014 yılına kadar kullanmaya devam etti. 2017’nin Mayıs ayında Halid Meşal’in yerine HAMAS’ın Siyasi Büro Başkanı olarak göreve başladı. Davası; İslam’dı, Küdüs’tü! Kudüs, İslam tarihinde ilk Kıble, yeryüzünde Kâbe’den sonra inşa edilen İkinci Mescit ve Müslümanlar açısından yeryüzündeki harem alanlarından üçüncüsüdür. Kudüs, dünyadaki üç büyük inanç (Yahudilik, Hristiyanlık, İslamiyet) açısından merkezi bir kutsallığa sahiptir. HAMAS veya resmî adıyla“İslamî Direniş Hareketi”Filistin Ulusal Yönetimi’nde seçimle belirlenmiş Filistin Parlamentosunda çoğunluğu elinde tutan Filistinli paramiliter (gönüllü asker) örgüt ve Sünni İslam siyasi partisi. ABD ve AB ülkeleri ve uluslararası topluluklar tarafından ise terör örgütü olarak ilan edilmiştir. HAMAS Örgütü’nün kuruluş amacı 1948 öncesi İsrail’in işgal ettiği Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ni kapsayan topraklarda yeniden Filistin İslam Devletini kurmak. HAMAS, 1987 yılında Şeyh Ahmed Yasin, Abdülaziz el Rantisi ve Muhammed Taha tarafından İlk intifadanın (ayaklanma) başlangıcında Mısır’daki Müslüman Kardeşler örgütünün Filistin kanadı olarak kuruldu. Geçtiğimiz Çarşamba günü sabahı İran’ın başkenti Tahran’da tüm insanlığın düşmanı hain İsrail tarafından gerçekleştirilen suikast ile şehit edilen. Heniyye, yalnızca Filistin mücadelesinin değil tüm İslâm ümmetinin onur simgesi, vakarın cisimleşmiş haliydi. Son 10 aydaki İsrail zulmünde Ailesinin onlarca ferdini kaybetmesine rağmen duruşundan ve cesaretinden hiçbir şey eksilmeyen Heniyye’nin mücadelesine tüm İslam âlemi şahit olduğu halde ne kadar sahip çıktı? Evet, bu soru iki milyarlık İslam âlemine sorulması gereken bir soru! Şunu utulmayalım ki, Kudüs özgür olmadıkça ne İslam âlemi, ne de insanlık huzur bulamayacaktır! Çünkü Siyonizm/İsrail bütün insanlığın düşmanıdır. Kudüs ise dünya barışının kilit taşıdır. İran’da Heniyye’ye yapılan bu suikast aslında bütün İslam Âlemi liderlerine karşı yapılmıştır! Bununla da Şii – Sünni çatışması çıkarmaya çalışılmaktadırlar!
İslam Âlemi artık ayağa kalkmalı! Merhum Erbakan Hoca’nın yıllar önce, “ancak ve ancak güçten anlayan Siyonistleri durdurmak için masum çocukların kanlarını döken gözü dönmüş Gazze katillerini ve soykırımcıları durdurmak için küresel cihat hareketini başlatmalıyız” demesi şimdi daha iyi anlaşılıyor. İslâm dünyası askeri birliğini (kendi NATO’larını) kurmak için acilen adımlar atılmalı! Erbakan Hoca’nın 8 İslam ülkesini bir araya getiren D-8 projesi, (Türkiye, İran, Mısır, Endonezya, Malezya, Nijerya, Pakistan ve Bangladeş)’ ten oluşmaktadır. Bu proje 54. Hükümetin Başbakanı merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan zamanında başlatıldı. Ancak 22 yıldır iktidarda olan AKP Hükümeti, değil bu projeyi ele alıp geliştirmek, D-8’i ağızlarına bile almadılar! Sonunda İslam âlemindeki sahipsizlik ve sömürü her geçen gün arttı. Mısır ve birçok Müslüman Arap ülkesi İslam ve İnsanlık düşmanı Siyonizm’in kontrolüne geçti. Geçtiğimiz günlerde İslam ülkesi ve D-8 üyesi Malezya bile BRICS’e (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika ülkelerinden oluşan birlik) katılmak için Rusya’ya başvuru mektubu gönderdi. Amerikası ile, Avrupası ile Rusyası, Asyası ile… Birlikler oluşturulurken, İslam âlemi yıllar önce kurulmuş olan D-8 (Kalkınmakta olan 8 İslam Ülkesi) birliğine bile sahip çıkamadı! Bunun en büyük vebali de Türkiye’nindir! 58 Müslüman ülkeye baş olmak varken, oraya buraya kuyruk olmaya çalışıyoruz! Bu da Siyonizm’in BOP (Büyük Orta Doğu) projesine hizmet ediyor. Bundan cesaret bulan zalim İsrail, coğrafyasındaki yüz milyonlarca Müslüman’a kafa tutuyor, meydan okuyor! Peki, bu cesareti nereden buluyor? İslam âleminin “bölük-pörçük” oluşundan!
Heniyye’nin katliam olayında Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Davasına olan desteğimizi ve Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek amacıyla, Türkiye için 1 günlük “yas” ilan etti. İyi de bu olay 1 günlük “yas” ile geçiştirilebilir mi? Hedefe, söylemle başlanır ama “eylem” ile ulaşılır! İsrail’in bu zulümlerine karşı Türkiye’nin acilen yapması gereken; Derhal İsrail ile ticari, siyasi… her türlü ilişkileri kesmek. Büyük elçisini geri çekmek, İsrail’in büyük elçisini ülkesine göndermek. Tüm Amerikan üslerini kapatmak. Bir an önce D-8’leri aktif hale getirerek diğer İslam ülkelerini de harekete geçirmektir.
Allah (cc) Enfal Suresi 39. Ayette: “Fitne (kargaşa, bozgunculuk) ortadan kalkıncaya ve dinin (düzenin) tamamı Allah için oluncaya kadar onlarla mücadele edin. Vazgeçerlerse kuşkusuz ki Allah, yaptıklarını görmektedir“ diyor.
Dava adamı, kahraman lider Heniyye’nin Şehadeti mübarek olsun. Mekânı Cennet, Makamı âli olsun.Rabbimiz (cc), Kur’an-ı Kerimde böyleleri için,“Allah yolunda öldürülmüş olanlar için ‘ölüler’ demeyin. Bilakis onlar diridirler. Fakat siz iyice anlamazsınız” diyor! (Bakara Suresi:154). Peki, ya “Müslüman’ım” deyip, Hakkın hâkim olması için Allah yolunda mücadele etmemek bir tarafa, edenlere gereği gibi sahip bile çıkmayanların acaba Allah indinde halleri ne olur? Onu da “fetva ehli”ne sormak lazım!
Allah (cc) tüm İslam âlemine Heniyye gibi şehitlerin şuurunu versin.
Dostça kalın…
GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025GÜNDEM
15 Mayıs 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.