17 Ağustos unutulmadı

Edirne Belediyesi tarafından 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıl dönümünde program düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, “İstanbul depreminde başat faktörlerden, en müdehale edilebilecek şehir Edirne… Bu anlamda hem toplanma alanlarımız hem fiziki düzenlemelerimiz, oradaki vatandaşlarımızın buraya gelmesi noktasında oluşturacağımız altyapı, bunları çok kusursuz bir şekilde programlıyoruz” dedi.

Saraçlar Caddesi’nde arama kurtarma araçları sergiledi. İtfaiye müdürlüğü, EDAK ve MAG-AMEDER tarafından gönüllü gidilen depremlerde yapılan arama kurtarmalara ait fotoğraflar vatandaşlarla buluştu. Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan da vatandaşlarla birlikte fotoğrafları inceledi. Daha sonra Polis Parkı’na toplama alanı tabelası asılırken Edirne Belediyesi tarafından Balık Pazarı’nda vatandaşlara lokma dağıtıldı.

Başkan Gencan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olası İstanbul depremine Edirne’nin hazırlıklı olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“KUSURSUZ BİR ŞEKİLDE PROGRAMLIYORUZ”

“AFAD koordinasyonunda sayın valimizin de katıldığı bir çok toplantı gerçekleştiriyoruz. İstanbul depreminde başat faktörlerden, en müdehale edilebilecek şehir Edirne… Bu anlamda hem toplanma alanlarımız hem fiziki düzenlemelerimiz, oradaki vatandaşlarımızın buraya gelmesi noktasında oluşturacağımız altyapı, bunları çok kusursuz bir şekilde programlıyoruz. Bütün kurumlar sorumluluklarını kusursuz bir şekilde yerine getiriyor.”

“VATANDAŞLARIMIZLA DA PAYLAŞACAĞIZ”

Gencan,  kentsel dönüşüm ile ilgili somuıt çalışmalar yapılacağını belirterek şunları kaydetti:

“Kentsel dönüşüme kıymet veriyoruz. Edirne birinci derece deprem bölgesi görünmüyor ama aslında yıkıcı deprem geçmişimiz de çok eski değil. O yüzden yapı stoklarımız konusunda da ciddi sıkıntılarımız var. Eski yerleşim bölgelerimizde bu konuyu öncelikleriyoruz. Bununla ilgili sunmuş olduğumuz evraklar, sağolsun sayın bakanımızda bu konuda Edirne’ye önem veriyor. Bu konudaki hazırlıklarda bizlere destek oluyor. Önümüzdeki günlerde bununla ilgili somut çalışmalarımızı da vatandaşlarımızla da paylaşacağız.”  Haber Ergin Yıldız

https://youtu.be/uJOXDyBId74