84 günde Havsa’ya ulaştı

Müslüman olduktan sonra aldığı Umar ismiyle, Almanya’nın başkenti Berlin’den kutsal topraklar Mekke’ye yaya olarak yola çıkan Andreas Lemke, Edirne’nin Havsa ilçesinde mola verdi. Yaklaşık 5 bin kilometrelik yolculuğa çıkan Umar, 84 günün ardından Berlin’den Havsa’ya ulaştı.

Almanya’nın Berlin kentinden Mekke’ye yürüyerek gitmek üzere yola çıkan Andreas Lemke, Türkiye’ye Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yaptı. Müslüman olduktan sonra Umar ismini alan Lemke, kutsal topraklara ulaşmak amacıyla başlattığı yolculuğunda İstanbul güzergâhında ilerlerken Havsa ilçesinde dinlendi.

Havsa’da mola veren Umar, burada yemek yiyip çay içti. İlçede tanıştığı vatandaşlarla sohbet eden Umar, yolculuğu ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Yürümeyi çok sevdiğini belirten Umar, Berlin’den Mekke’ye uzanan yolculuğunda yaklaşık 5 bin kilometre mesafe katetmeyi hedefliyor. Uzun ve zorlu bir yolculuğa çıkan Umar, Mekke’ye ulaşmasının yaklaşık 6 ay süreceğini tahmin ediyor. Umar, Mekke’ye Suriye üzerinden gitmeyi planlıyor. Haber Ergin Yıldız