Balkan Sempozyumu gerçekleşti
Trakya Üniversitesinin paydaşları arasında yer aldığı Uluslararası Balkan Sempozyumu, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi ev sahipliğinde Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da gerçekleştirildi. Trakya Üniversitesi, farklı akademik birimlerinden katılan öğretim elemanlarıyla sempozyumda güçlü bir şekilde temsil edildi.
Balkan coğrafyasının tarihî, kültürel, ekonomik ve sosyo-politik dinamiklerinin disiplinlerarası yaklaşımlarla ele alındığı sempozyumda, bölgenin zengin kültürel mirası ve güncel meseleleri geçmişten geleceğe uzanan bir perspektifle değerlendirildi. Farklı disiplinlerden akademisyenlerin bir araya geldiği sempozyumda, Balkanların geleceğine yönelik görüş alışverişinde bulunularak bölgesel sorunlara ilişkin çözüm önerileri tartışıldı.
Sempozyuma Trakya Üniversitesini temsilen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müberra Gürgendereli, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemile Arıkoğlu Ündücü, Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Gürgendereli ve üniversitenin çeşitli birimlerinden öğretim elemanları katıldı. Haber Merkezi