“Bu millet çıplak elle tanklara dur dedi”
Edirne Valisi Yunus Sezer, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Vali Sezer, “15 Temmuz bu milletin varıyla yoğuyla tankların önüne çıkarak çıplak ellerle tanklara dur diyen ve ülkemizi bir bataklığın ve yok oluşun içerisine sürüklemek isteyen dış devletlerin ve onların içerideki maşalarına tüm milletimizin bütün fertleriyle dur deyişimizin önemli bir tarihidir ve destanıdır” ifadesini kullandı.
Trakya Üniversitesi Meriç Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Vekili Tuğgeneral Bülent Barış Sarp, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdem Karaman, İl Emniyet Müdürü Onur Karaburun, kurum müdürleri siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler katıldı. Programda Vali Sezer ve eşi Canan Sezer şehit aileleri ve gazi yakınları ile sohbet etti.
‘İNSANLAR KENDİLERİNİ SOKAKLARDA BULDULAR’
Edirne Valisi Yunus Sezer, yaptığı konuşmada 15 Temmuz’un önemli bir destan olduğunu belirtti.
Vali Sezer, konuşmasında şunları kaydetti:
“Bugün 250 bin vatan evladının şehadete yürüdüğü uzun ve zorlu gecenin üzerinden tam dokuz yıl geçti. Bir kez daha görüyoruz ki bu millet istiklali ve istikbali söz konusu olduğunda tarifsiz bir maneviyatla diliyle kalbiyle ülkesine sahip çıkarak Türkiye’nin kaderini yeniden yazmıştır. Sadece Türkiye’nin kaderini değil bugün geldiğimiz noktada geriye doğru baktığımız zaman o gün yapılan fedakarlığın o gün şehadete ve gazaya yürüyen bu milletin aziz evlatlarının aslında koskoca bir ülkenin kaderini belirlediği gibi bugün gönül coğrafyamızın içinde bulunduğumuz güçlü Türkiye’nin hemen yakınımızda bulunan tüm İslam coğrafyasının da kaderini belirlemiştir. 15 Temmuz bu milletin varıyla yoğuyla tankların önüne çıkarak çıplak ellerle tanklara dur diyen ve ülkemizi bir bataklığın ve yok oluşun içerisine sürüklemek isteyen dış devletlerin ve onların içerideki maşalarına tüm milletimizin bütün fertleriyle dur deyişimizin önemli bir tarihidir ve destanıdır. 15 Temmuz gerçekten de önemli bir destandır. Çünkü 15 Temmuz’da hiç kimse bu millete vatanınız elden gidiyor çıkın demeden insanlar kendilerini sokaklarda buldular. Bayrağını eline kimi terliğiyle evinde ne giyip bulmuşsa onunla beraber sokağa çıkmıştır. Bugün aradan 9 yıl geçti. Gözünüzü kapatıp bir bakın bütün şehir meydanlarında Türk bayrakları, istiklal marşıyla ve sela ezan sesleriyle bu millet kimliği neyi gerektiriyorsa onu ortaya koymuştur.”
Edirne Belediye Başkan Vekili Cenk Ergüden de şehitlerin Türk milletinin onuru olduğunu belirtti. Şehitlerin ülke topraklarının bekası için canlarını hiçe sayan kutlu birer inancın temsilcileri olduğunu aktaran Ergüden, "Onların fedakarlığı bu ülkenin bağımsızlık iradesinin temelidir" ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Tohumcu ise Malazgirt'ten Kurtuluş Savaşı'na kadar vatanı koruyan, vatanı namus bilen, asil Türk milletinin, aynı cesaret ve özgüveni 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı da gösterdiğini kaydetti. Haber Büşra Akıllı