Bulgaristan’da REKFOD rüzgarı

Rumeli Edirne Kültür ve Folklor Derneği (REKFOD) Spor Kulübü Halk Oyunları Ekibi, Bulgaristan’da düzenlenen 20. Uluslararası Enstrümantal ve Dans Grupları Folklor Festivali’nde sergilediği gösterilerle büyük beğeni topladı.

Bulgaristan’ın Stara Zagora iline bağlı Radnevo kasabasında 4-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 20. Uluslararası Enstrümantal ve Dans Grupları Folklor Festivali, Balkan ülkelerinden gelen halk oyunları ve müzik gruplarının katılımıyla büyük bir coşku içerisinde gerçekleştirildi.

Festivalde Türkiye’yi ve Edirne’yi temsil eden tek Türk grup, REKFOD Spor Kulübü oldu. Kulübün Halk Oyunları Ekibi, sergilediği gösterilerle festival alanını dolduran yüzlerce vatandaşın büyük beğenisini kazandı.

EDİRNE’NİN KÜLTÜRÜNÜ BALKANLARA TAŞIDILAR

Festival kapsamında Türkiye’nin yanı sıra Sırbistan, Smolyan’dan 40 kişilik Kaba Gayda Grubu ve Balkan ülkelerinden çok sayıda halk oyunları ve müzik topluluğu sahne aldı. Şarkı ve dans yarışmalarının da düzenlendiği festivalde renkli görüntüler yaşandı.

REKFOD Spor Kulübü Başkanı Ahmet Dörtler, Edirne’yi ve Türkiye’yi uluslararası bir organizasyonda temsil etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, festivalin kendileri açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Dörtler, “REKFOD Spor Kulübü olarak ülkemizi Radnevo kasabasında gerçekleşen 20. Uluslararası Enstrümantal ve Dans Grupları Folklor Festivali’nde temsil etmenin onurunu yaşadık. Kulübümüz olarak bugüne kadar sayısız etkinlikte ülkemizi en iyi şekilde temsil ettik. Bu festival de bizim için büyük önem taşıyordu” dedi.

“EKİBİMİZ BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI”

Festival boyunca sergiledikleri gösterilerin büyük ilgi gördüğünü ifade eden Dörtler, “04-07 Eylül tarihleri arasında büyük bir coşkuyla gerçekleşen festivalde biz de REKFOD Spor Kulübü olarak yerimizi aldık. Halk oyunları ekibimizin gösterileri büyük beğeni topladı. Bu başarıda emeği bulunan tüm arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dörtler ayrıca, kendilerini Radnevo’da en iyi şekilde ağırlayan Radnevo Belediye Başkanı Müh. Georgi Petrov’a da teşekkür ederek, iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin bu tür organizasyonlarla daha da güçlendiğini ifade etti.

BALKANLARDA KÜLTÜR BULUŞMASI

Farklı ülkelerden halk oyunları ve müzik gruplarını bir araya getiren festival, Balkan kültürlerinin buluşma noktalarından biri oldu. Renkli kostümler, geleneksel müzikler ve halk oyunlarıyla gerçekleşen gösteriler izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı.

REKFOD Spor Kulübü’nün Edirne’yi temsil ettiği festival, kentin kültürel zenginliğinin ve halk oyunları geleneğinin uluslararası platformda tanıtılması açısından da önemli bir organizasyon olarak kayıtlara geçti. Haber Merkezi

https://youtu.be/f0Bae_fT-p4