‘Çocuklarımızın geleceği için alanlara indik’
Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, Ankara’da gerçekleştirilen ‘Eğitime, Okuluna, Eğitimciye Sahip Çıkma Büyük Buluşması’na destek verdi. Zobar, “Eğitimdeki şiddet olaylarının son bulması için önce iş yerlerimizde iş bıraktık, çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için Edirne’de alanlara inerek sesimizi duyurduk” dedi.
Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’taki okullarda yaşanan saldırıların ardından, Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gelen binlerce Eğitim-İş Sendikası üyesi, Ankara Kurtuluş Parkı’ndan başlatılan “Eğitime, Okuluna, Eğitimciye Sahip Çıkma Büyük Buluşması”nda bir araya geldi.
Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, Ankara’daki buluşmaya Edirne Eğitim İş üyeleriyle birlikte destek verdiklerini belirtti.
Zobar, açıklamasında şunları kaydetti:
“Eğitimdeki şiddet olaylarının son bulması için önce iş yerlerimizde iş bıraktık, çocuklarımız ve ülkemizin geleceği için Edirne’de alanlara inerek sesimizi duyurduk. Sonrasında genel merkezimizin çağrısıyla Ankara’da ülkemizin her yerinden gelen mücadele arkadaşlarımızla büyük ve anlamlı bir buluşma gerçekleştirdik. Ankara’da büyük bir direniş göstererek yürüyüşümüzü ve basın açıklamamızı gerçekleştirdik.
İş bırakma eyleminde duyarlılık gösterip iş yerlerinde iş bırakan, önce Edirne'de alanlarda olarak sonrasında da Ankara eylemine gelerek Edirne Şubemize alanlarda destek olan herkese çok teşekkür ederiz. Eğitim-İş bir kez daha göstermiştir ki sendikal mücadelenin lokomotifi, öncüsü Eğitim-İş'tir. Eğitim-İş, üyeleri ile aydınlık ve güzel günler mücadelesine hep birlikte devam edecektir.” Haber Merkezi