‘DSİ’yi sorunu çözmeye davet ediyorum’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Edirne’nin su sorununu TBMM Genel Kurulu’nda gündeme getirdi ve sorunun ciddiyetle ele alınarak çözülmesi gerektiğini söyledi. Yazgan, “İktidarı ve Devlet Su İşleri’ni bir an evvel bu sorunu çözecek girişimlerde bulunmaya davet ediyorum” dedi.
CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Edirne’nin su sorununu gündeme getirdi. Yazgan, şunları söyledi:
“Ülkemiz susuzlukla boğuşuyor, iktidar ise hamaset derdinde. Her zamanki gibi çözüm değil, siyaset üretiyor.
Edirne’mize su sağlayan Kayalı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 6 seviyelerine inmiş durumda. Edirne’miz susuzlukla imtihan halindeyken, iktidar temsilcileri ve iktidarla beraber nemrutlaşmış iktidar bürokratları, bu sorunu çözmek değil, sorumlu arama peşine düşmüşler.
Buradan onları milletime şikâyet ediyorum. Derdimiz sorumlu aramak değil, suyu aramak ve halkımıza ulaştırmaktır. İktidarı ve Devlet Su İşleri’ni bir an evvel bu sorunu çözecek girişimlerde bulunmaya davet ediyorum.
Bu konu ciddi bir konudur, ciddiyetle yaklaşılmalıdır. Unutulmamalıdır ki su yoksa hayat yoktur.”
Haber Merkezi