EDAK akreditasyon belgesi aldı

Edirne’nin gönüllü arama kurtarma gücü EDAK (Edirne Arama Kurtarma Derneği), düzenlenen törenle resmi akreditasyon belgesini alarak önemli bir dönüm noktasına imza attı. Afet ve acil durumlara müdahalede yetkinliğini kanıtlayan dernek, bu sertifika ile birlikte hem il içinde hem de bölgesel ve ulusal ölçekte daha etkin görev alabilecek.

Ankara’da Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı merkez binasında gerçekleştirilen törene çok sayıda kurum temsilcisi, akredite olmuş gönüllü derneklerin ekip liderleri ve davetliler katıldı. Programda EDAK’ın bugüne kadar yaptığı çalışmalar, afetlerde gösterdiği özveri ve gönüllülerin eğitime verdiği önem vurgulandı. Akreditasyon belgesinin takdimi sırasında duygusal anlar yaşanırken, Edirne Arama Kurtarma Derneği yönetim kurulu üyesi ve ekip lideri Özbir Hakan Savaşçı, belgenin Edirne için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Savaşçı, Edirne Valisi Yunus Sezer, AFAD Edirne İl Müdürlüğü ve emeği geçenlere teşekkür etti.

EDAK yönetimi, akreditasyonun yalnızca bir belge değil; disiplinli çalışma, eğitim, dayanışma ve fedakârlığın bir sonucu olduğunu belirterek, “Afetlere karşı daha güçlü, daha koordineli ve daha profesyonel şekilde sahada olacağız” mesajı verdi.

Edirne Arama Kurtarma Derneği, resmî akreditasyonuyla birlikte Türkiye’nin afet hazırlık kapasitesine önemli bir katkı sunmaya hazır olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. Haber Merkezi