Edirne Barosu’na taze kan
Edirne Barosuna bir avukat daha katıldı. Stajyer avukat Kardelen Özgün, Edirne Barosu’nda düzenlenen törenle yemin ederek, avukatlık mesleğine ilk adımı attı.
Mesleğinde tecrübeli isim Avukat Koray Uymaz’ın yanında stajını tamamlayan Kardelen Özgün için Edirne Barosu’nda yemin töreni gerçekleştirildi. Edirne Barosu’nun yeni avukatı Kardelen Özgün, avukatlık yeminini edip cübbesini giyerek görevine başladı. Yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Edirne Barosu Başkanı Gökhan Karakoç yaptığı konuşmada Avukat Kardelen Özgün’ün Edirne Barosu’na taze kan olduğunu söyleyerek Edirne Barosu savunma ordusunun her geçen gün güçlendiğini belirtti. Avukat Kardelen Özgün, kadın avukat olarak kadınlara sağladığı haklar, özgürlükler ve fırsat eşitliği için Mustafa Kemal Atatürk'e teşekkür etti. Avukat Koray Uymaz da stajını başarıyla tamamlayan Kardelen Özgün’e meslek hayatında başarılar diledi.
“Savunma ordumuz her geçen gün büyüyor”
Karakoç, şunları kaydetti:
“Aralık ayının insanı üşüten soğuğuna inat kalplerimiz bugün kuruluşu Cumhuriyet’imizle yaşıt köklü hukuk kurumu Edirne Baro’muza Kardelen gibi iyi yetişmiş bir hukukçunun katılımıyla ısınıyor. Savunma ordumuz her geçen gün büyüyor ve güçleniyor. Bugün edeceği yemin sonrasında aramıza katılarak Edirne Barosu ailesi savunma ordusuna taze kan olacak kıymetli kardeşim Kardelen’i tebrik ederim. Her yemin töreninde icra etmekte olduğumuz meslektaşlarımızla omuz omuza yürüttüğümüz bu adalet mücadelesinin bu önemli mesleğin gerek tarihsel gerekse felsefik önemine dikkat çekmeye çalışıyorum. Zira biz avukatlar bilir ve inanırız ki bir ülkede hukuk yoksa adalet olması gereken kalitede işlemiyorsa o ülkede artık başka hiçbir kurumdan, fikirden ve idealden bahsedilme imkanı yoktur.”
“Mustafa Kemal Atatürk'e özel bir teşekkür borçluyum”
Özgün, şunları söyledi:
Bugün hayatımın en anlamlı günlerinden birini yaşıyorum. Çünkü ilkokul sıralarından beri kurduğum bir hayal vardı. Avukat olmak. Bu hedefim yıllar boyunca hiç değişmedi. Beni tanıyan herkesin bildiği, benim de hiç vazgeçmediğim bir yoldu bu Bugün o yolun en önemli durağında bulunmak hem büyük bir gurur hem de büyük bir sorumluluk. Bu noktaya gelmemde en büyük pay, kuşkusuz aileme ait. Her zaman arkamda duran, beni cesaretlendiren, düştüğümde kaldıran, başarıma benden çok sevinen aileme ne kadar teşekkür etsem az. Onların sevgisi, desteği ve inancı sayesinde bugün burada dimdik duruyorum. Mesleki yolculuğumda bana rehberlik eden, bilgilerini ve deneyimlerini cömertçe paylaşan değerli avukatlarıma da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Dört yıllık eğitim hayatımın her yazında ve bir yıllık staj dönemim boyunca yanlarında çalışma fırsatı bulduğum Avukat Koray Uymaz'a, beni yetiştiren, mesleğin hem zor yanlarını hem de onurlu tarafını sabırla gösterdiği için teşekkür etmek istiyorum. Aynı şekilde Avukat Baranur Doğan'a ve Cansu ablama da bana kattıkları son bilgiler ve deneyimler için çok teşekkür ediyorum. Bana öğrettikleri her şey bugün meslektaşınız olarak atacağım adımların temelini oluşturuyor.
Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'e özel bir teşekkür borçluyum. Kadınlara sağladığı haklar, özgürlükler ve fırsat eşitliği için. Bugün burada bir kadın avukat olarak durabiliyorsam, bunda onun vizyonu ve devrimlerinin payı çok büyüktür. Ona sonsuz saygı ve minnet duyuyorum. Bugün, adaletin bir parçası olma sorumluluğunu omuzlarıma alırken, bu mesleğin sadece bir iş değil; bir vicdan, bir emek ve bir duruş olduğunu biliyorum. Bu yolda doğruluktan, dürüstlükten ve hukuk devletinin temel ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğime söz veriyorum.” Haber Büşra Akıllı