Edirne’ye 5 bin ağaç dikildi

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, 2026 yılının başından bu yana kentin farklı noktalarına toplam 5 bin 75 ağaç dikildiğini açıkladı. Gencan, “Yılın başından bu yana kentimizin farklı noktalarında 5 bin 75 ağaç, çalı ve süs bitkisini toprakla buluşturduk. Bulvarlarımızda, parklarımızda, refüjlerimizde ve ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Edirne Belediyesi, “Yeşil Edirne” vizyonuyla kentin yeşil dokusunu korumak ve geliştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından 2026 yılı başından bu yana kentin farklı noktalarında toplam 5 bin 75 ağaç, çalı ve süs bitkisi dikimi gerçekleştirildiği açıklandı. Bulvarlardan parklara, kavşaklardan refüjlere kadar geniş bir alanda yürütülen çalışmalarla Edirne’nin daha yeşil ve yaşanabilir bir kent olması hedefleniyor.

2026 yılı içerisinde Atatürk Bulvarı, Bülent Ecevit Bulvarı, Kuvayi Milliye Bulvarı, Kıyık orta refüjü, Lalapaşa Yolu, Olin Kavşağı, Pati Park, Özgür Çocuklar Parkı, Eski Cami çevresi ve kentin farklı noktalarında ağaç, çalı ve süs bitkileri toprakla buluşturulduğu ifade edildi. Çalışmalarda ıhlamur, akasya, erguvan, zeytin, ladin ve elma gibi ağaç türlerinin yanı sıra ligustrum, kartopu, zakkum, oya ve farklı süs bitkilerine de yer verildi.

Ana arterlerde, kavşaklarda ve orta refüjlerde gerçekleştirilen bitkilendirme çalışmalarıyla kentin yeşil görünümü geliştirilirken, parklarda ve ortak kullanım alanlarında yapılan dikimlerle mevcut yeşil alanlar destekleniyor. Yeni dikimlerin yanı sıra mevcut ağaçların, parkların ve yeşil alanların bakım ve düzenleme çalışmaları da kent genelinde sürdürülüyor.

 “EDİRNE’MİZİN YEŞİLİNİ KORUMAYA VE ÇOĞALTMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan, kent genelinde sürdürülen yeşillendirme çalışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, Edirne’nin doğal güzelliklerinin korunmasının ve yeşil alanların geliştirilmesinin önemine dikkat çekti.

Başkan Gencan şu ifadeleri kullandı:

“Edirne’miz, tarihiyle, doğasıyla ve sahip olduğu güzelliklerle çok kıymetli bir kent. Biz de bu güzellikleri korumak, kentimizin yeşil alanlarını geliştirmek ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir Edirne bırakmak için çalışıyoruz. Bu anlayışla yılın başından bu yana kentimizin farklı noktalarında 5 bin 75 ağaç, çalı ve süs bitkisini toprakla buluşturduk. Bulvarlarımızda, parklarımızda, refüjlerimizde ve ihtiyaç duyulan alanlarda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir yandan yeni dikimlerle kentimizin farklı noktalarını yeşillendirirken diğer yandan mevcut parklarımızın ve yeşil alanlarımızın bakım ve düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz. Edirne’mizin her köşesinde daha düzenli, daha yeşil ve hemşehrilerimizin keyifle vakit geçirebileceği alanlar oluşturmayı önemsiyoruz. Yeşil Edirne vizyonumuz doğrultusunda kentimizin doğal güzelliklerini korumaya, yeşil alanlarımızı geliştirmeye ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Edirne bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.” Haber Merkezi