Elmas Aslan’a devlet nişanı verildi

Türkiye-Bulgaristan ilişkilerinde yürütülen karşılıklı iş birliği çalışmalarında Edirne’nin adını her daim ön planda tutma gayretinde bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından özel devlet nişanına layık görüldü. Aslan’a devlet nişanı Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından takdim edildi.

Aslan, Edirne’de yürüttüğü çalışmalarla kadının iş dünyasındaki yerini güçlendirme ve kadın girişimciliğini destekleme konularında önemli projelere öncülük etti. Aslan’a nişanı iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel iş birliklerinin güçlendirilmesindeki çabaları ve sınır kenti Edirne’de gösterdiği başarılı çalışmalar nedeniyle verildi.

Ödül sonrası açıklamalarda bulunan Elmas Aslan, elde ettiği başarının arkasında, yönetim kurulu üyeleri ve çalışma arkadaşlarının emeği olduğunu vurguladı. Aslan, “Kadının her daim ön planda tutulması gerektiğine inanıyorum. Bizlere görev verildiğinde ülkemizi ve milletimizi en iyi şekilde temsil edebileceğimizi, Türk kadınının azim ve nezaketiyle iş dünyasında dostluk ve dayanışmayı büyütebileceğimizi bir kez daha göstermiş olduk.” dedi.

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev tarafından gönderilen devlet nişanesinde şu ifadeler yer aldı:

 “Bulgar-Türk ikili ekonomik ve kültürel iş birliğinde ve girişimci kadınların potansiyelinin gelişmesindeki dikkate değer rolü ve katkısından dolayı, Elmas Aslan’a Bulgaristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ‘Aziz Kardeşler Kiril ve Metodii’ plaketinin takdir edilmesini kararlaştırdım.” Haber Merkezi