Ev sahipleri neden öğrencileri bekliyor?

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, ev sahiplerinin evlerini kiraya vermediğini, üniversite kayıt dönemini beklediklerini söyledi.

Feda, bugün yaptığı açıklamada, kentte kiralık ev bulmanın zor olduğunu, ev sahiplerinin evlerini kiraya vermek için üniversite öğrencilerini beklediklerini ifade etti. Feda, banka faizlerinin yüksek olmasından dolayı da yatırımcıların konut satın almadığını da aktardı.

“O dönemde 15-20 bin lira olacak”

Feda, şunları kaydetti:

“Kiralık evleri ev sahipleri kiraya vermiyor. Üniversite sonuçları belli olduğunda arz ve talepten kira rakamları artacak. Şu an elimde olan evlerin çoğunu ‘Bekletelim, 15 Ağustos’tan sonra kiraya verelim’ diyorlar. Bu dönemde 10-12 bin lira olan kiralık bir artı bir daireler, o dönemde 15-20 bin lira olacak. bir de yüzde 25 kira artış oranı ortadan kalktığında enflasyon bugünkü rakamlarla yüzde 65 kira artışı ile seneye daha da yukarı çıkacak.

“Ev satışlarında büyük düşüş var”

Bankalardaki faiz oranlarının yüksek olması ev satışlarını büyük ölçüde olumsuz etkiledi. Her sene insanlar bankada tuttuğu paralarını eve yatırım yapıyorlardı, kiraya veriyorlardı. Ancak faizlerin çok yüksek olmasından ötürü bankadaki paralar dışarıya çıkmadı. Ev satışlarında büyük düşüş var. üniversite sonuçları belli olduğunda, yığılma olacak piyasadaki evlerin yetersizliğinden dolayı arz talebi karşılamayacak. Bundan ötürü kiralar yükselme aşamasına gelecek. 15-20 bin lira gibi bir artı birler, 20-25 bin lira gibi iki artı birler, 25 bin lira ve üstü üç artı birler olacak.”  Haber Ergin Yıldız

https://www.youtube.com/watch?v=bIMDCZooeiU