Kadın futbolu tek çatı altında

Edirne’de Karaağaç Ardaspor Başkanı Aytaç Feda ve 25 Kasım Spor Kulübü Başkanı Suat İşler, kadın futbolunda yeni bir yapılanmaya imza attı. Bundan böyle Göztepe Futbol Okulları, 25 Kasım Spor Kulübü altyapısında yetişen genç oyuncular, 3. Lig’de mücadele eden Karaağaç Arda Kadın Futbol Takımı’nda forma giyecek.

Karaağaç Ardaspor Başkanı Aytaç Feda, yaptığı açıklamada Edirne’nin kadın futbolunda artık tek çatı altında toplanacağını belirtti. Feda, “Suat hocamızla yaptığımız son görüşmede, Edirne’nin kadın futbolunda bir yerde birleşmesi konusunda hemfikir olduk. Şimdi Göztepe Futbol Okulları ve 25 Kasım Spor Okulları, kızlarımızı eğitecek. Yani altyapımızı oluşturacaklar.14-15 yaş altı futbolcuların eğitiminden Suat İşler sorumlu olacak. Bu yaş grubundan sonra genç futbolcular, Karaağaç Ardaspor bünyesinde mücadele edecek. Burada Suat hocamız çok güzel bir işe ön ayak oldu. Kendisine teşekkür ediyorum. Bu da Edirne’ye, kızlarımıza ve spora verdiğimiz önemin bir göstergesi.

Bazı oyuncular Beşiktaş, Fenerbahçe ve Milli Takım gibi üst düzey kulüplere transfer oldu ve Suat hocamızın yetiştirdiği kızları biz vitrine çıkardık. O sayede birçok oyuncumuz daha üst liglere yükselme fırsatı buldu” dedi.

25 Kasım Spor Kulübü Başkanı Suat İşler ise 2020 yılından beri Edirne’de futbol okulu faaliyetlerini sürdürdüklerini hatırlatarak, “İlk kız öğrencilerimizden Ece ve Yağmur, üç yıldır kesintisiz eğitim alıyorlar. Kızlarımızla güzel bir oluşum yaptık. Aytaç başkanın kurduğu Karaağaç takımıyla da Edirne’ye değer kattık” dedi. İşler, kadın futbolunun ilk yıllarda ön yargılarla karşılaştığını vurgulayarak, “Başta ‘kızlar futbol oynayabilir mi?’ gibi soru işaretleri vardı. Ancak bu tabuyu yavaş yavaş yıktık. Artık küçük kızlarımıza, abla futbolcularımız rol model oluyor. Onlara, ‘Siz de bu seviyede oynayabilirsiniz’ vizyonunu kazandırdık” dedi.

25 Kasım Spor’dan Karaağaç Ardaspor’a transfer olan genç oyuncu Hazal Naz Taştan ise “Futbola Göztepe’de, yani 25 Kasım Spor’da başladım. Şimdi Karaağaç Arda Spor’a geldim. İki takım da çok güzeldi. Şu anda daha iyi yerlere gelmek için çalışıyorum, mutluyum” ifadelerini kullandı.

 Haber Merkezi