Kadın Muhtar adayları artıyor
Edirne merkez Abdurrahman Mahallesi Muhtar Adayı Emel Karagöz Uzun, kadınlardan oluşan aza adaylarıyla birlikte gazetemizi ziyaret etti. Yerel yönetimlerde kadınların sesi olmak istediğini belirten Uzun, “Büyük hedeflerle yola çıktım. Yeter ki bana bir fırsat verilsin. Bildiğimiz tipik muhtarlık anlayışını sil baştan yapmak istiyorum. Abdurrahman Mahallesinde 9 güzel insanla hizmet için bu yoldayız” dedi.
Edirne merkez Abdurrahman Mahallesi Muhtar Adayı Emel Karagöz Uzun, aza adayları Birgül Arabacı, Mihri Özben, Fergül Ada ile birlikte gazetemizi ziyaret etti. Muhtar adaylığı ve yapacağı çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulunan Uzun, eşinin işinden dolayı tayinci olduklarını, Türkiye’nin birçok ilini dolaştıklarını, Edirne’de yaşadığı mahalleye hizmet için yola çıktığını kaydetti.
Muhtar Adayı Uzun, açıklamasında şunları söyledi:
“Eşimin işi dolayısıyla tayinciyiz. Türkiye’nin her yerini gezdik. Bu arada gurbetçi kızıyım. Babam 40 yıl Norveç’te çalıştı. Ben de Norveç’i, Almanya’yı gördüm. Ama memleket farklı bir şey. Güzelleri gördük, kendimize harmanladık. İnşallah bunu hizmet olarak Edirne’de kullanmayı istiyorum. 3 çocuk annesiyim. 15 yıl özel bir hastanede tıbbi sekreterlik yaptım. Uluslararası İlişkiler mezunuyum.
‘KADINLAR DAHA ÇÖZÜM ODAKLIDIR’
Yerel yönetimlerde nedense kadının sesi hiç duyulmuyor. Bu beni çok üzüyor. Kadın evi güzelleştiriyor. Kadının fıtratında bir anaçlık vardır. Zor olan şeyi biz başarıyoruz. Büyük hedeflerle yola çıktım. Yeter ki bana bir fırsat verilsin. Önyargılar Türkiye’deki en büyük sıkıntılardan biri. Bir kadın olarak yerel yönetimlerde muhtar olabilir mi? Muhtar denildiğinde erkek algısını silmeliyiz. Onu da ben, biz, hepimiz olursak yaparız. Emellerin sayısı artsın istiyorum. Çünkü kadın daha çözüm odaklıdır. Daha hakimdir konuya. Daha esnektir. Merhamet duygusu herkeste var ama biz kadınlarda daha fazla. Bunun yönetimlerde, politikada olsun çok artı getireceğine inanıyorum.
‘MAHALLEMİZ TERKEDİLMİŞ GÖRÜNÜMDE’
Terk edilmiş Abdurrahman Mahallesine bir şeyler katmak istiyorum. Mahalle hakikaten çok sahipsiz. Maalesef bir şeyler yapılmamış. Özellikle toplumda kadına sorulmamış bir soruyu soracağım. ‘Sen ne istiyorsun?’ bunu sormakla başlayacağım.
Her akşam gönüllü azalarla birlikte mahallede tek tek ev ziyaretleri yapıyoruz. Çünkü ben mahalle sakinlerini tanımazsam onlardan oy istemeye yüzüm olmaz. Çünkü ben onların içinden geldim. Mahalle sakinlerinin nefesi, sesi, sözcüsü olacağım. İsteklerini önce tespit edip, yukarıdaki birimlere ileteceğim. Bir kere değil on kere gideceğim. Çünkü ben hizmet almaya gideceğim, onlar da hizmet verecek.
KADIN KOOPERATİFİ KURACAK
Evde oturan kadınları üretime katmak istiyorum. Türkiye’nin en büyük problemi ekonomi ve bunu canlandırmamız lazım. Abdurrahman Mahallesi’ne kesinlikle kadınlar kooperatifi istiyoruz. Bunun arkasında duracağım ve elimden gelen her şeyi yapacağım. Kadın üretecek, ürettiğini satacak.
KADINLAR İÇİN LOKAL
Kıraathanesi bol olan bir mahallede yaşıyoruz. Neden bir kadınlar lokali yok? Kadınlar evde oturuyor ve depresyona giriyorlar. Titizlik hastalığına yakalanıyorlar ve poşet poşet ilaç kullanıyorlar. Bunun önüne geçmek için kadınların sosyalleşmeye, konuşmaya ihtiyacı var. Örgüsünü alsın otursun veya gazetesini okusun.
Mahallenin bütün çocukları benim de çocuklarım. Çünkü onlar bizim geleceğimiz. Çocuk parkları çok kötü durumda. Örneğin muhtarlık yanındaki parkı gidip görün, bakımı da yok. Çocukların oyun hakkı varsa oyun parkları da var. Ama bu parkların bakımları da olmak zorunda.
Hayvanları hepimiz seviyoruz. Ama çocuk büyütürken çocuk bezlerin nasıl sokağa atmadıysak hayvanlarımızı dışarıda gezdirirken dışkısını süpürge ile çöpe atmak zorundayız. Parklar hayvan dışkılarıyla dolu. Birbirimize saygı duymalıyız.
‘MUHTARLIK BİNASI TÜM MAHALELENİN EVİ OLACAK’
Muhtarlık binası bana ait değil halka ait. Eğer mahalle sakinleri varsa o binanın bir anlamı var. Eğer muhtar olursam ‘Açık kapı’ diye kocaman bir yazı yazdıracağım. Ben olmasam bile azalar orada oturacak. Orası bir ev gibi olacak. Yani bildiğimiz tipik muhtarlık anlayışını sil baştan yapmak istiyorum. Küçük bir köşe yapıp yerel gazeteli koyacağım. İsteyen gelsin okusun. Ayrıca iletişim panosu olacak. Sosyal medyayı kullanamayanlar için çeşitli kurs vs. duyurularını vatandaşlarımız buradan görsünler. Biz hiçbir zaman yapamayacağımız şeylerin vaatlerini vermeyeceğiz. Abdurrahman Mahallesinde 9 güzel insanla hizmet için bu yoldayız” dedi. Haber Seyide Esen