Lalapaşa’da Kakava şenliği

Edirne’nin şirin ilçesi Lalapaşa’da göreve gelen CHP’li Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi tarafından ilçede ilk kez Kakava ve Hıdırellez Festivali düzenlendi. Çeşitli konser ve gösteriler eşliğinde yapılan şenlikte ilçe halkı gönüllerince eğlendi. Belediye Başkanı Geldi, “Lalapaşa’mız için çok çalışmaya devam edeceğiz çünkü bu şirin ilçede yaşayan herkesin daha iyi yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz” dedi.

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde Kakava ve Hıdırellez Şenliği yapıldı. İlçedeki pazaryerinde düzenlenen şenlikte Romantik Erhan ve Bayan Romantik ile Keşanlı Yaşam, söylediği şarkılarla ilçe halkına unutulmaz bir gece yaşattı.

İlçede ilk kez düzenlenen Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri dün belediye önünde protokol üyeleri ve ilçe halkının yürüyüşü ile başladı. Kakava ateşinin yakıldığı etkinlikte 2019-2024 dönemi Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan, ancak vefat eden Ersin Dirican’ın ailesine plaket verildi.

‘BENİM YOLUM ATATÜRK’ÜN YOLUDUR’

Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, şenlikte yaptığı konuşmada Lalapaşa’nın çağdaş, kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışacaklarını söyledi. Geldi, konuşmasında şunları kaydetti:

“Tarihi ilçemiz Lalapaşa’da cadde cadde, sokak sokak sorunlarını bilerek çıktığımız bu yolda sosyal, ekonomik ve kültürel ihtiyaçları gidermek üzere projeler hazırladık ve projelerimizi uygulamaya başladık. Lalapaşa’mız çağdaş, kültür ve sanatın dolu dolu yaşandığı bir ilçe olması için çalışıyoruz.

Bu kapsamda ilk etkinliğimiz olan 5 Mayıs kakava ve Hıdırellez Festivalini yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Festivalimize katılanları kardeşliğin, birlikte olmanın, gönül gönüle, omuz omuza yaşamanın sevinci, mutluluğu ve coşkusunu yaşıyoruz

Sizlere bir söz vermiştim sizin çocuğunuz olarak her zaman yanınızda olacağız demiştik şimdi tekrarlıyorum.

Benim yolum Halktan kopanlarla değil,

Benim yolum kalp kıranlar ile değil,

Benim yolum gerçek belediyecilik deyip ranta çevrilenler ile hiç değil,

Benim yolum siz vicdanlı olanlarla.

Benim yolum milli mücadele yıllarında özgür bir ülke için hayatını feda edenlerle. En önemlisi benim yolum vatanını en çok seven görevini en iyi yapan diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yoludur. Şimdi Lalapaşa’mızda yeni bir vizyon, yeni bir anlayış, yeni bir yönetim için buluştuk, yüreklerimizi birbirimize açtık. Hep birlikte umuda, birlik olmaya ve geleceğe yönelik inancımızı güçlendirdik. Lalapaşa’mız için çok çalışmaya devam edeceğiz çünkü bu şirin ilçede yaşayan herkesin daha iyi yaşamaya hakkı olduğuna inanıyoruz.

ANNELER GÜNÜNÜ DE KUTLADI

Önümüzdeki hafta pazar günü biliyorsunuz Anneler Günü. Şimdiden bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor ellerinden öpüyorum. Lalapaşa’da her şey çok güzel olacak.”

Haber Seyide Esen