Lavanta Kokulu günler başlıyor
Edirne Lavanta Tarla Günleri, 18–22 ve 28–29 Haziran 2025 tarihleri arasında düzenlenecek. Lavanta günlerine tüm vatandaşlar davet edildi.
Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son yıllarda bölgemizde oluşturulan lavanta tarlalarında hasadın başladığı bu dönemde kırsal üretimle ve turizmle ilgilenen herkesi Edirne’ye bekliyoruz. Lavanta Günleri, atölyeler, gösteriler ve açık alan etkinlikleriyle renklenecek. 2019 yılından bu yana yapılan etkinliklerle Edirne’nin kırsal bölgelerinde ekonomiye katkı sağlamak ve verimsiz arazileri daha nitelikli değerlendirmek amacıyla yapılan lavanta ekimine dikkat çekilmesi ve kırsal turizmin geliştirilmesi hedefleniyor” denildi.
Edirne Lavanta Tarla Günleri, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği koordinasyonunda; Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü, S.S. Lalapaşa Kadın Emeği Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatifi ile Büyükdöllük, Çallıdere, Muratçalı ve Hıdırağa köylerinden üreticilerin iş birliğiyle hayata geçiriliyor.
Lalapaşa Çallıdere Lala Şahin Paşa Bal Ormanı, Büyükdöllük, Muratçalı Köyü, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ana yerleşkesi ve Karaağaç Lozan Caddesi’ndeki Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkileri Bahçesi’nde gerçekleşecek organizasyonda; Lavanta hasadı ve lavanta yağı distilasyon uygulamaları, sunumlar. Lavantalı ürün standları. Açık hava konserleri ve dans gösterileri. Yoga, doğa yürüyüşleri ve bisiklet sürüşü. Bale gösterisi, fotoğraf ve video atölyeleri gibi birçok etkinlik yer alıyor. Haber Merkezi