Neler Geldi Neler Geçti Felekten…

Recep Çınar

Yaklaşık 22 yıl geçti. Neyden mi? AKP’nin iktidar olmasının üzerinden!  “Peki, bu 22 yıllık dönemde neler oldu?”  dersek, “olumlu olumsuz birçok şeyler oldu” denilebilir! Ancak yapılan olumlu/faydalı işleri terazinin bir kefesine koysanız “bir” Kg. gelirse, olumsuz/zararlı olanları da diğer kefesine koyduğunuzda “on” Kg. gelir!

Hani bir hikâye var; “Neler geldi neler geçti felekten, un elerken deve geçti elekten!” diye. “Sıkıntıların, yoksulluğun, hayatta insanın başına neler geldiğinin bir özeti,” şeklinde anlatılır. Bunun, geçmişte yaşanmış bir hikâyesi şöyle anlatılır; Varlıklı bir adam, kızını uzak bir köye gelin etmiş. Kızına verdiği çeyizi bir deveye yükleyerek göndermiş. Aradan epey zaman geçmiş, adam kızının köyüne ziyarete gitmiş. Bir ara un eleyen kızına babası; “Nasılsın?” diye sormuş. Kız, uzun uzun dertlenmeden, şikâyet etmeden, babasına durumunu şöyle dile getirmiş; “Neler geldi, neler geçti felekten Un elerken, Deve geçti elekten” demiş! Baba, bu arifane sözlerden, kızının ailesinin çok yoksul düştüklerini, her şeyi sattıkları gibi, deveyi de sattıklarını, onun parasıyla da un aldıklarını, şimdi o unu elediğini anlamış!                                                                                                                                                            

Gelelim günümüze! 22 yıl önce AKP hükümeti göreve başladıklarında, “köprüyü geçene kadar ABD ve AB’ye dayı diyerek ve takiyye yaparak güçleneceğiz. Sonra da onlara dirsek atıp ‘yeni Türkiye’yi’ kuracağız“ dediler.Dediler de ne oldu? Ekonomi, Ahlak, Tarım Hayvancılık, Eğitim… işin içinden çıkılmaz hale getirildi!

Bu yazdıklarım 22 yıldır başımıza örülen çorabın sadece bir kısmı! Daha neler var neler… 

İktidar şimdi yeni bir anayasa peşinde! Yani, hamam ve tas aynı kalırken tellak değişimi yapılarak günü kurtarmaya çalışıyor!

Bu yaptıkları ile AKP’nin, ABD ve AB’ye değil aslında halkımıza takiyye yaptığı ortaya çıkmıyor mu?  

İşte böyle. 22 yılda neler geldi neler geçti felekten…  Bu gidişle bakalım daha neler geçecek neler elekten..!

Bütün bunlar “MİLLİ GÖRÜŞ GÖMLEĞİ”ni çıkarmaları ile oldu!  Çünkü o gömlek;

Dostça kalın…