EDİKAB ilk toplantısını gerçekleştirdi

Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yapılan seçimler sonucunda, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın Edirne Katı Atık Birliği (EDİKAB) Başkanı olarak seçildi.

İçişleri Bakanlığının 2/10/2007 tarihli ve 62221 sayılı yazısı üzerine, 5355 sayılı Mahalli İdare Birlikleri Kanununun 4. Maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 8/10/2007 tarihinde onaylanarak kurulan ve Edirne, Havsa, Süloğlu, Lalapaşa belediyelerinin katılımı ile oluşturulan Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinden sonra ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Edirne Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, üye belediyelerin başkanları ve üye belediyelerde birlik üyeliğine seçilen Belediye Meclis üyeleri katıldı. Birliğin ilk toplantısında birlik kurullarının seçimleri gerçekleştirildi.

Seçimler sonucunda, Edirne Belediye Başkanı Av. Filiz Gencan Akın, Edirne Katı Atık Yönetimi Birliği başkanlığına seçildi. Mehmet Muranlı Birlik Meclisi birinci başkan vekili olurken, Yavuz Arslan ise ikinci başkan vekili oldu.

Duygu Şener ve İlknur Özcan ise Meclis katipliğine seçilirken, Nedim Mercan ve Serdar Çığla yedek katip üye oldular.

Birliğin Encümen üyeleri de şu isimlerden oluştu:

Edirne Belediye Başkanı ve Birlik Başkanı Av.FilizGencan Akın, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Süloğlu Belediye Başkanı Mehmet Ormankıran, Lalapaşa Belediye Başkanı Zafer Sezgin Geldi, Havsa Belediye Başkanı Hüseyin Özden, Meclis üyesi Semih Çınar ve Bedrettin Kapu

Birliğin Plan Bütçe Komisyonu’nda da, İsmail Bilgi, Halil Akdağ, Adem Yenici, Özgür Kuşçu ve Ertan Alada yer aldı. Haber Merkezi