Saadet Partisi’nden motokuryeler için uyarı
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Av. Sinan Tekin, motokuryelerin yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkati çekerek çalışma şartlarının acilen iyileştirilmesi çağrısında bulundu. Tekin, hiçbir insanın hayatının bir siparişin birkaç dakika erken ulaşması için riske atılamayacağını vurguladı.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Av. Sinan Tekin, son yıllarda e-ticaretin ve dijital platform ekonomisinin hızla büyümesiyle birlikte motokuryelerin, şehir hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini belirtti. Motokuryeleri hayatın görünmeyen kahramanları olarak nitelendiren Tekin, başta can güvenliği olmak üzere sosyal güvence ve ekonomik haklar bakımından ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu ifade etti. tekin, açıklamasında şunları kaydetti:
“Bugün birçok motokurye, artan yakıt ve bakım maliyetleri, yüksek ekipman giderleri ve düzensiz gelir nedeniyle ağır ekonomik şartlar altında çalışmaktadır. Bunun yanında, güvencesiz çalışma modelleri ve performans odaklı sistemler çalışanlar üzerinde ciddi bir baskı oluşturmaktadır. Bu tablo, yalnızca çalışanların değil, toplumun tamamının ortak sorunudur.
Motokuryelerin çalışma şartlarının iyileştirilmesini, sosyal güvenlik haklarının güçlendirilmesini, iş sağlığı ve güvenliği standartlarının yükseltilmesini, platform şirketlerinin çalışma uygulamalarının insan hayatını önceleyen bir anlayışla yeniden düzenlenmesini ve şehir içi ulaşım politikalarının motosiklet kullanıcılarını da dikkate alacak şekilde geliştirilmesini gerekli görüyoruz.
Ayrıca ileri sürüş eğitimlerinin yaygınlaştırılması, koruyucu ekipman kullanımının teşvik edilmesi ve trafik altyapısının motosiklet kullanıcıları açısından daha güvenli hale getirilmesi de ertelenemez ihtiyaçlar arasındadır.
Milli Görüş, emeği kutsal gören, insanı merkeze alan ve adil paylaşımı esas alan bir anlayışın adıdır. Saadet Partisi olarak, alın terinin karşılığını bulduğu, çalışanların haklarının korunduğu ve hiçbir emekçinin ekmeği ile can güvenliği arasında tercih yapmak zorunda kalmadığı bir Türkiye için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.” Haber Merkezi