Turizm Haftası başladı
Edirne’de bu yıl 49’ncusu kutlanan 15-22 Nisan Turizm Haftası etkinlikleri, düzenlenen törenle başladı. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, “Şehrimiz Edirne’de, alternatif turizmlerin geliştirilmesi, bu gelişim avantajlarının ilçelerde yararlanılması, sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla yola revan olmuş vaziyetteyiz. Bu geçmiş ve çeşitlilik bize zengin bir kültürel bir miras bıraktığı için korumaya yönelik de ulusal ve uluslararası sorumluluklarımız da artıyor” dedi.
25 Kasım Stadyumu önünde toplanan kortej, Saraçlar Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na geldi. Tören, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk’ün anıta çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Soytürk, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Program, öğrencilerin halk oyunları gösterisiyle son buldu.
“Var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz”
Soytürk, konuşmasında şunları kaydetti:
“Şehrimiz Edirne’de, alternatif turizmlerin geliştirilmesi, bu gelişim avantajlarının ilçelerde yararlanılması, sürdürülebilir bir turizm anlayışıyla yola revan olmuş vaziyetteyiz. Bu geçmiş ve çeşitlilik bize zengin bir kültürel bir miras bıraktığı için korumaya yönelik de ulusal ve uluslararası sorumluluklarımız da artıyor. Geçmişin birikimini, zenginliğini geleceğe taşıyıp tanıtabilmek son derece önemlidir. En bilinen tabirle tarihsel ve kültürel varlıklarımız da korunması ve gelecek arasında köprü oluşması gerekiyor. Şehrimizin iç ve dış turizm pazarında bir marka ve cazibe merkezi haline gelmesi için var gücümüzle, paydaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz.” Haber Ergin Yıldız