Turizm Haftası’na renkli açılış

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan 50. Turizm Haftası Edirne’de törenle başladı. Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne’nin turizmdeki gücünün her geçen gün arttığını belirterek, “Turizm master planımız ve tanıtım geliştirme stratejimiz doğrultusunda ürün çeşitliliğimizi arttırmayı, tematik rotalar oluşturmayı ve hedef pazarlara yönelik faaliyetlerimizi ve tanıtım faaliyetlerimizi kararlılıkla güçlendirmeye devam etmekteyiz” dedi.

Turizm Haftası Edirne’de törenlerle başladı. Etkinlikler kapsamında 25 Kasım Stadyumu önünden Atatürk Anıtı’na kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Anıt önündeki çelenk törenine İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Çerkez ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Edirne’nin turizmindeki gücünün her geçen gün arttığını belirtti. Soytürk, “Turizm master planımız ve tanıtım geliştirme stratejimiz doğrultusunda ürün çeşitliliğimizi arttırmayı, tematik rotalar oluşturmayı ve hedef pazarlara yönelik faaliyetlerimizi tanıtım faaliyetlerimizi kararlılıkla güçlendirmeye devam etmekteyiz.

Edirne Valimizin koordinasyonunda yürütülen kültür mirasını koruma ve ihya çalışmaları da şehrimizin turizm değerlerini güçlendirmektedir. Ayrıca Milli Saraylar Başkanlığının Edirne Sarayı ve çevresinde yürüttüğü bu çalışmalar da tarihi mirasımızı yeniden görünür kılacaktır. Yapımı devam eden hızlı trenle birlikte Edirne’mizin ulaşılabilirliği artarak turizm hareketliliğine önemli katkılar getirmesi beklenmektedir. Bu gelişmeler tabii ki Edirne’nin turizmde sürdürülebilir büyümesini destekleyen şehrimizi geleceğe daha güçlü hazırlamaktadır” dedi.

Soytürk’ün konuşmasının ardından öğrenciler tarafından halk oyunları gösterisi sunuldu.

Haber Selman Eski

https://youtu.be/L2RVActZk5w