Yüksel ve Şehabettin Yeşil adına köşe
Edirne’de bulunan Yüksel Yeşil İlkokulu’nda anlamlı bir tören gerçekleştirildi. Okulu yaptıran ve adını veren hayırseverler Şehabettin Yeşil ve Yüksel Yeşil anısına hazırlanan “Anma Köşesi”, düzenlenen törenle açıldı.
Açılış programına merhume Yüksel Yeşil’in kız kardeşi Nezihe Denizci, aile üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Duygu dolu anların yaşandığı törende, hayırsever Yeşil ailesinin eğitime katkıları bir kez daha vurgulandı.
23 Mart 2019 tarihinde hayatını kaybeden Yüksel Yeşil, açılışın ardından gerçekleştirilen programla ölüm yıl dönümünde saygı, rahmet ve minnetle anıldı. Program kapsamında şair Metin Koca tarafından kaleme alınarak okula hediye edilen şiir de yine kendisi tarafından okunarak katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
Okul yönetimi, oluşturulan anma köşesinin öğrenciler için bir vefa örneği olacağını ve hayırseverlik bilincinin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayacağını ifade etti. Haber Tunara Eryonar