“Yüreklerimizde Atatürk sevgisi, akıllarımızda Cumhuriyet”

Edirne’de Yerel Tarih Grubu tarafından Cumhuriyet’in 103. yılı dolayısıyla “Yüreklerimizde Atatürk Sevgisi, Akıllarımızda Cumhuriyet” başlıklı panel düzenlenecek. Atatürk dönemi dış politikası ile ilk, orta ve yükseköğretim alanlarının ele alınacağı panel, 28 Ekim 2026 Çarşamba günü saat 15.00’te gerçekleştirilecek.

Edirne Yerel Tarih Grubu tarafından düzenlenen etkinlik, Belediye Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Cumhuriyet’in kuruluş sürecinin, Atatürk’ün ilke ve düşüncelerinin ve eğitim alanındaki gelişmelerin konuşulacağı panelde, alanında deneyimli isimler katılımcılarla buluşacak.

Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Osman İnci üstlenecek. Etkinlikte Prof. Dr. Hasan Berke Dilan ve yerel tarihçi Ali Arslan da panelist olarak yer alacak.

Yerel Tarih Grubu Edirne Başkanı Güngör Mazlum ile grup sözcüsü Şükrü Akıllı’nın katkılarıyla düzenlenen panelde, Atatürk dönemi dış politikası ve eğitim politikaları tarihsel perspektifle değerlendirilecek.

Cumhuriyet’in değerlerini ve Atatürk’ün mirasını daha yakından anlamak amacıyla düzenlenen etkinliğe tüm Edirneliler davet edildi. Haber Merkezi