Telefonuna yüklediği program sayesinde günde kaç adım attığını belirleyen Sedefçi, tecrübesiyle rakiplerini sollamaya çalışıyor. Sedefçi, kapı kapı dolaşarak Edirnelilerle bir araya geliyor. Gece gündüz ziyaretler gerçekleştiren Sedefçi, projelerini de açıklamaya başladı.
“EDİRNELİLERİ DAMACANA SUYUNA PARA VERMEKTEN KURTARIRIZ”
Sedefçi, şunları kaydetti:
“Edirne’ye su barajdan önce kuyulardan geliyordu. Süloğlu Barajı’ndan suyu getiren biziz. Dönemimizde arıtma tesisi yapılarak rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in desteği ile tesis yapılarak, arıtılıp barajdan su verildi. 2013 yılında DSİ Kayalıköy Barajından Edirne’ye su getirdi. Bu su Demirhanlı Köyü’ne kadar getirildi ve Süloğlu’ndan gelen suya saplandı. DSİ Müdürü ile görüştüm. Projenin eksik olduğu, ikinci bir hat olarak döşenmesini talep ettim. Şu an Edirne’ye binlik borudan Kayalıköy’den su geliyor, 800’lük boru da Süloğlu hattında. Edirne belki yüz sene su derdi çekmeyecek. En son olay; Kayalıköy Barajı’ndan gelen sular. Sabotaj olmuş denildi. Barajdan us bulanık gelebilir, arıtamayabilirsiniz, sıkıntı olabilir eyvallah. Sabotaj da olmuş olabilir, inanmıyorum da. Sonuçta işin kolayı var. Kapat Kayalıköy’ün vanasını, aç Süloğlu Barajı’nın vanasını. Bulanık suyu Edirne’ye verme, Süloğlu’ndan gelen suyu Edirne’ye ver kardeşim. Bunu yap. Bunu bile beceremediler. Belediye başkanı ve yönetimi işinin ehli olmazsa bu işlerin yürüme şansı yok. Belediye yıllardan beri suyu arıtırken klor gazı kullanıyor. Klor gazı kokulu gazdır. Su da kokulu geliyor çeşmelerimizden, içemiyoruz. Ben şunu vadediyorum. Kayalıköy Barajı’nın suyu güzeldir, içimi hoştur. Ama klor gazından dolayı içilmiyor. Şu an teknoloji gelişti. Ozon gazı kokusuz gazdır. Biraz pahalı bir gazdır ama bu gazla suyu temizlersek Edirnelileri damacana suyuna para vermekten kurtarırız, halkımız Kayalıköy Barajı’nın suyunu içer.
“ETUS’U BEN KURDUM”
Trafik felç durumda, her taraf otopark haline gelmiş. Kıyık yolu sağlı sollu otopark. 4 şeritlik yol düşmüş iki şeride. Trafik tabi tıkanacak. Kıyık’a kesinlikle bir otopark lazım. Balıkpazarı, tahtakale civarı şu anda felç durumda. Perişan bir trafik var. Mutlaka bu bölgeye 3-4 bin arabalık katlı otopark lazım. Ayşekadın bölgesi, ara yollar çift sıra otopark halinde. Edirne’de mutlaka Kıyık, merkez ve Ayşekadın’a mutlaka katlı otopark lazım. Bunları yaparsak trafik rahatlar. ETUS’u ben kurdum. İTÜ’den gelen heyet tarafından bize planlanmıştı. Çok doğru bir projeydi. Her şey bilgisayar kontrolünde olan bir projeydi. Duraklarda tarife olan bir projeydi. Halkı daha ucuza taşıma imkanı sağlayan bir projeydi. Fakat benden sonra bu proje eğil olmayan ellere düşünce şu andaki duruma düştü. Şu an ETUS da halk da şikayetçi. Bunu çözmek zorundayız. İşi bilenleri işin başına getireceğim. Edirne’ye tramvay gelme imkanı varsa araştırmasını yaptıracağım. Eğer imkan varsa tramvay getirmeyi planlıyorum. Bu olmazsa halk otobüsü yapmayı planlıyoruz. Mutlaka ulaşım sorununu çözeceğiz. Ben 5 yıllığına sorun çözmek için geliyorum. Belirli yaşa geldim. Beş yol sonra sağlıklı olsam da bir dönem daha belediye başkanlığı yapmayı planlamıyorum. Şu anda yapılan yanlışları bildiğim için de kendime özgüvenim olduğu için de 20 yıllık Belediye Başkanlığı tecrübem olduğu için, İnşaat Mühendisi olduğum için göreve son kez talip oldum. Edirne halkı umarım bu kez partilere oy vermekten ziyade adaylara bakar” Haber Ergin Yıldız
GÜNDEM
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024EKONOMİ
22 Kasım 2024GÜNDEM
22 Kasım 2024