evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18401700,33%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

3 gün ekmek çıkmayacak

3 gün ekmek çıkmayacak

Edirne’de bir süre önce zam talepleri geri çevrilen fırıncılar, bayram süresince çalışmama kararı aldı. Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, fırınların arife günü normal kapasite ile çalışacağını belirterek, “Vatandaşlarımızın mağdur olmaması için üç günlük ekmeğini temin etmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.

ABONE OL
8 Nisan 2024 15:34
3 gün ekmek çıkmayacak
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Ekmek İmalatçıları ve Unlu Mamuller Derneği Başkanı Yılmaz Canbaz, kentteki fırınların bayram süresince kapalı olacağını açıkladı. Canbaz, yaptığı açıklamada Ocak ayından bu yana gündemde olan ekmek zammının reddedildiğine dikkat çekerek, “Üç aylık bir zam süreci yaşadık. Bunun neticesinde Valilik makamının kurmuş olduğu komisyonda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin de ret vermesi sebebiyle Edirne Ticaret ve Sanayi Odası’nın açıklamış olduğu zam iptal oldu. Bu zammı istememizin bir sürü sebebi var.  Ocak ayında zam talebinde bulunmuştuk. Asgari ücret, un fiyatlarının yükselmesi, diğer girdilerin yükselmesinden dolayı zam talebimiz olmuştu. Buruda fırıncı büyük bir mağduriyete düştü. Şu anda eski fiyattan ekmek satışı yapılıyor” dedi.

Edirne’deki fırınların diğer bayramlarda arife gününde ek mesai yaptığına değinen Canbaz, bu bayram ek mesai yapılmayacağını, normal kapasite ile çalışacaklarını ifade etti. Vatandaşlara uyarıda bulunan Canbaz, “Bayramdan dolayı fırınlar üç gün kapalı kalacak. Daha önceden arife günlerinde fırınlar ek mesai yapıyordu. Bu bayram normal kapasitede üretimlerini yapacaklar. Halkımız mağdur olmaması için arife gününden ekmeklerini ona göre temin etsinler” şeklinde konuştu.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP