evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18372740,36%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gaytancıoğlu: “Buğdaylar yeterince büyümedi”

Gaytancıoğlu: “Buğdaylar yeterince büyümedi”

CHP eski Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Trakya bölgesinde kuraklıktan dolayı buğday ekiminin bu yıl geçe kaldığını söyledi. Gaytancıoğlu: “Buğdaylar çok gelişmemiş. Neden gelişmediğini açıklamak çok kolay çünkü kuraklık nedeniyle yeterli yağış alınamadığından dolayı buğdayda ekimler gecikti. Herkes ekim sonu kasım başı buğdayları ekerken kasımın sonlarına doğru ekim oldu. Buğdaylar yeterince büyümedi ve soğuk da olmadı. Bunda küresel iklim değişikliğinin çok önemi var” dedi.

ABONE OL
22 Şubat 2024 09:41
Gaytancıoğlu: “Buğdaylar yeterince büyümedi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaytancıoğlu, ekili buğday tarlasından yaptığı açıklamada, buğdayların gelişimde sıkıntı olduğunu ifade etti. Gübrenin pahalı olduğuna dikkat çeken Gaytancıoğlu, buğday üreticisinin desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.

“GÜBRE HEM ÇOK PAHALI HEM DE ÜRETİMİ ARTTIRACAK BİR UNSUR”

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Buğdaylar çok gelişmemiş. Neden gelişmediğini açıklamak çok kolay çünkü kuraklık nedeniyle yeterli yağış alınamadığından dolayı buğdayda ekimler gecikti. Herkes ekim sonu kasım başı buğdayları ekerken kasımın sonlarına doğru ekim oldu. Buğdaylar yeterince büyümedi ve soğuk da olmadı. Bunda küresel iklim değişikliğinin çok önemi var. Kar yağmadı, buğdayın soğuklanma isteği vardır, bu gerçekleşmedi. Birkaç yıldır gerçekleşmiyor. Öyle olunca gübreyle biz buğdayda verim almaya çalışıyoruz. Bugünlerde gübre kullanılacak. Gübre hem çok pahalı hem de üretimi arttıracak bir unsur ancak yağışlarla birlikte buğdayların tekrar toparlanacağını düşünüyoruz. Bu yetmez, destekleme de şart çünkü yanımızda bir savaş var. Ukrayna-Rusya savaşıyor. Tahıl Koridoru anlaşması sona erdi. Ukrayna’nın tahılı Avrupa’ya gidiyor. Avrupalı çiftçi feryat ediyor. Bu buğdaylar Türkiye’ye de gelirse buğday fiyatlarını etkiler.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP