evden eve nakliyat
DOLAR 33,9818 0.11%
EURO 37,7251 -0.39%
ALTIN 2.726,78-0,69
BITCOIN 18416500,41%
Edirne
27°

AÇIK

05:01

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yurt dışına giden hekim sayısı artıyor

Yurt dışına giden hekim sayısı artıyor

Edirne'de 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle tören düzenlendi. Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun, “Yurt dışında hekimlik yapmak üzere iyi hal belgesi almak için Türk Tabipleri Birliği’ne yapılan başvuru sayısı 2012 yılında sadece 59 iken, bu sayı 2023 yılında 3 bin 25’e yükselmiştir. Buradaydık, buradayız, burada kalacağız.” dedi.

ABONE OL
18 Mart 2024 10:56
Yurt dışına giden hekim sayısı artıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün Atatürk Anıtı’nda düzenlenen program anıta çeleklerin sunulmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun, yaptığı konuşmada, yurt dışına giden hekim sayısına dikkat çekti. Programda, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata ve Edirne İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Talha Sütcü de konuşma yaptı.

“COŞKUYLA KUTLANACAK TIP BAYRAMLARINA ULAŞACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR”

Altun, şunları kaydetti:

“Yurt dışında hekimlik yapmak üzere iyi hal belgesi almak için Türk Tabipleri Birliği’ne yapılan başvuru sayısı 2012 yılında sadece 59 iken, bu sayı 2023 yılında 3 bin 25’e yükselmiştir. Her beş dakikada bir verilen hasta randevuları, çalışma ortamlarındaki olumsuzluklar ve sağlık alanındaki şiddeti önlemede yetersiz kalan uygulamalar hekimlerin ülkeyi terk etmesine yol açıyor. Bizi duymazdan, görmezden gelip yok sayanlara; sesimize kulaklarını tıkayanlara; bizi değersizleştirmeye çalışanlara, ‘Hiçbir yere çekip gitmiyoruz. Buradaydık, buradayız, burada kalacağız.’ diyoruz. Bugünün ismi her ne kadar ‘Tıp Bayramı’ olsa da, hekimlerin bir gün dahi bayram yaşadığını söylemek olası değil. 14 Mart, hekimlerin sorunları ile taleplerini dile getirdiği bir mücadele günü. Her şeye rağmen, iyi hekimlik değerlerine sahip çıkarak daha adil, daha eşit ve sömürüsüz bir sağlık emek sistemini hep birlikte yaratacağımıza, geleceğin coşkuyla kutlanacak Tıp Bayramlarına ulaşacağımıza inancımız tamdır.”

“KAHRAMANLIK HİKAYESİDİR”

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Filiz Akata, şunları söyledi:

“14 Mart Tıp Bayramı, sorunların tartışıldığı bir gün ama anlamı nedir, biliyor musunuz? Anlamı, bir kahramanlık hikayesidir, aslında. Bir bağımsızlık hikayesidir. Ben tıp fakültesi dekanıyım. Tıp eğitimcisi, uygulayıcısıyım. Türkiye’de hekimlerin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlamalarının nedeni, tıp eğitiminin başlangıcının mihenk taşı olarak 14 Mart 1827 tarihinde Tıbhane-i Amire okulun açılması nedeniyledir.”    

“TIP MESLEĞİ İNSANA KOŞULSUZ HİZMET ETMEKTİR”

İl Sağlık Müdür Vekili Mustafa Talha Sütcü de, şu ifadeler yer verdi:

“İnsanın en değerli varlığı sağlığıdır ve sağlıklı yaşam her bireyin temel hakkıdır. Sağlığının koruyucusu ve tedavi edicisi ise tıp mesleğidir. Tıp mesleği tarihten günümüze dünyanın en saygın ve onurlu mesleklerinden biri olmuştur. Çünkü tıp mesleği, dünyanın her bölgesi, her ikliminde, her koşulda, yaz kış, gece gündüz, soğuk sıcak demeden; barışta ve savaşta, her türlü tehlikeyi göğüsleyerek, hiçbir din, dil, ırk farkı gözetmeden insana koşulsuz hizmet etmektir.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP