DOLAR 32,2282 0.04%
EURO 35,0601 0%
ALTIN 2.511,160,43
BITCOIN 22377624,61%
Edirne
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

03:45

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mobil araç kaçak göçmenleri tespit edecek

Mobil araç kaçak göçmenleri tespit edecek

Sınır kent Edirne'de düzensiz göçle mücadele sürüyor. Kentte pek çok bölgede oluşturulan denetim noktalarında taksiler, minibüsler, otobüsler ve şüpheli araçlar tek tek inceleniyor. Hem polis hem de jandarma, teknik takip ve istihbari çalışmalar sonucunda göçmen kaçakçılarının yakalanması için çalışma yürütüyor. Çalışmalar kapsamında bir yılda 5 bin 446 göçmen yakalandı, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla 186 zanlı gözaltına alındı, şüphelilerden 80’i tutuklandı, diğerlerine adli kontrol işlemleri uygulandı.

ABONE OL
10 Mayıs 2024 10:16
Mobil araç kaçak göçmenleri tespit edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DÜZENSİZ GÖÇLE MÜCADELEYE MOBİL ARAÇ KATKI SUNACAK

Dün hizmete alınan Göç İdaresi Mobil Göç Noktası Aracı otogar ve kentin hareketli yerleri ile kolluk kuvvetlerinin uygulama yaptığı alanlarda yer alıyor.

Otogarda şüpheli görülen otobüs yolcularının parmak izi sorgusu yapılıyor. İl Göç İdaresi göç uzmanı personelleri araçta şüphelenilen göçmenlerin kimliklerini sorguluyor. Kimlik ibraz edemeyenlerin Göç Veri Tabanı üzerinden biyometrik parmak izi kontrolü yapılıyor. Bu kontrollerle yasal kalış hakkı olmadığı tespit edilen kişiler Geri Gönderme Merkezine alınıp sınır dışı işlemleri başlatılıyor.

Mobil araç şok uygulamalarda kentin farklı noktalarıyla ilçelerde görev alacak. (aa)

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.