DOLAR 32,2061 0%
EURO 35,0943 0.2%
ALTIN 2.535,601,41
BITCOIN 2160085-0,24%
Edirne
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘1 Nisan çok gururlu bir gün olacak benim için’

‘1 Nisan çok gururlu bir gün olacak benim için’

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Av. Filiz Gencan Akın, katıldığı televizyon programında projelerini açıklayarak Edirnelilere önemli mesajlar verdi. Akın, “1 Nisan çok gururlu bir gün olacak benim için. Tüm hemşehrilerimle beraber Edirne’nin geleceği için güzel bir yola çıkmış olacağız. Çalışacağız, üreteceğiz. Şehrimizin kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umut dolu güzel bir güne başlamış olacağız” dedi.

ABONE OL
23 Mart 2024 17:05
‘1 Nisan çok gururlu bir gün olacak benim için’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Avukat Filiz Gencan Akın TELE1’de katıldığı “Seçime Doğru 2024” programının canlı yayın konuğu oldu. Edirne’ye yönelik projelerini açıklayan Akın, şunları kaydetti:

‘ÇOK GÜÇLÜ BİR AİLEYİZ’

 “Biz halkımıza dokunan projeler hazırladık. Halkımıza, çocuklarımıza, yaşlılarımıza, gençlerimize, onların sosyal yaşamında her koşulda yanında olmak için yola çıktık. Sokakta inanılmaz bir ilgiliyle karşılanıyoruz. Ülkemizdeki genel siyasi iklim, özellikle gençlerimizi, Kadınlarımızı, emeklilerimizi derin bir umutsuzluğa sürüklemişken, ürettiğimiz politikalarla onlarındaki duruşumuzla yeniden bir heyecan yakaladık. Ben bu yerel seçimleri çok önemsiyorum. Çünkü seçimlerde yeniden umutlarımız yeşerecek ve hep birlikte hareket edeceğiz. Ben çok mutluyum sahada olmaktan. Yoğun bir dönem olmasına rağmen inanın hiç yorulmuyoruz. Çok güçlü bir aileyiz ve ailemiz her geçen gün büyüyor. 1 Nisan’a kadar çalışmalarımız devam ediyor. Ama asıl çalışmalarımız 1 Nisan’dan sonra gecesiyle gündüzüyle Edirne için çalışmaya devam edeceğiz.

‘EDİRNE’DE GÜZEL BİR KADIN DEVRİMİ OLACAK’

Edirne kadınına değer veren, yanında olan bir şehir. Bu bakımdan şanslıyız. Patimizin bu dönem almış olduğu kararla kadın aday sayıları oldukça arttı. Edirne’de bir kadın devrimi gerçekleşiyor. Hem belediye bakan adayları, muhtar adayları, meclis üyesi adayları. Gerçekten Edirne’de güzel bir kadın devrimi gerçekleşiyor. Kadınların sorunlarını yakından takip ediyorum. Bugüne kadar kadınlarımızla ilgili birçok çalışmada aktivist olarak da yer aldım. Ülkemizde İstanbul Sözleşmesiyle ilgili bir gecede hukuk dışı bir şekilde ayrıldık. Biz bunun kaldırılmasını kabul etmiyoruz, savunmaya devam ediyoruz. Edirne Belediyesi olarak da Kadın Aile Müdürlüğümüzün bütçesini arttırarak kadınlarımızın sosyal hayatta her alanda yanında olacağız.

‘ÇOCUKLARIMIZIN GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ’

Bu ülkedeki yoksulluğu biz yaratmadık ama şehrimizdeki yoksulluğu önlemek ve vatandaşımızın yanında olmak bizlerin asli görevi. Edirne Belediyesi olarak çocuklarımızın hem eğitimi hem spor alanları hem beslenme destekleriyle yanında olacağız.

Eğitim anlamında da gençlerimizin çocuklarımızın her zaman yanında olacağız.

‘DAHA YEŞİL BİR EDİRNE OLACAK’

  Yeşil alanlarımızın bayışını arttıracağız. Bundan sonra şehrimizi planlarken de artık betonu biraz geri planda ama yeşil alanlarıyla herkesin mutlu olduğu alanlar yaratacağız. Daha yeşil bir Edirne için çalışacağız.

‘ALDIĞIMIZ TÜM KARARLAR HALKA AÇIK OLACAK’

Yönetim anlayışında artık ben değil biz olma zamanı diyoruz. Karar alma süreçlerinde kent konseyi, STK’lar, muhtarlarımız, mahalle meclislerimizle eş güdümlü hareket edeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz. Yapılan ihaleler, aldığımız kararlar bütün halkımızın nezdinde açık olacak.

‘EDİRNE KÜLTÜR SANAT ŞEHRİ OLACAK’

 Bir projemizde 365 gün festival 365 gün şenlik dedik. Yaptığımız festivalleri devam ettireceğiz. Bunun yanı sıra turizm potansiyeli arttırmak için birçok festivali hayata geçireceğiz. Edirne kültür sanat şehri olacak.

‘KENTN ÖZGÜR KİMLİĞİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Edirne Cumhuriyetin kalesi, aydınlık çağdaş insanların yaşadığı, Atatürk devrimlerine, ilkelerine sıkı sıkıya bağlı insanların yaşadığı medeni bir şehrimiz. Ben Edirneli olmaktan her zaman gurur duydum. Bir Cumhuriyet kadını olarak yola çıkarken yola çıkarken şunu düşündüm. Bu şehir bana Atatürk’ün kızı olarak Cumhuriyetin kadını olarak birçok imkanı sağladı. Eğitimli bir birey olmak, toplumsal hayatta her istediğimi gerçekleştirebilmek, bugün sizlerin karşısında bir Cumhuriyet kadını Belediye Başkanı olarak oturmak gerçekten çok kıymetli. Edirne’de değerlerimize, kentin özgür kimliğine, özgür yapısına sahip çıkmak istiyoruz. Biz bu şehri birlikte yöneterek çok güzel işlere güzel geleceğimizi inşa edeceğiz. Ben umutluyum, Edirneli hemşehrilerim de umutlu. Bunu görüyorum. 1 Nisan’dan sonra gecesi gündüzü demeden çalışmaya üretmeye devam edeceğiz.

‘1 NİSAN’DA UMUTLU DOLU BİR GÜNE BAŞLAYACAĞIZ’

1 Nisan çok gururlu bir gün olacak benim için. Bütün ailemle beraber, tüm hemşehrilerimle beraber Edirne’nin geleceği için güzel bir yola çıkmış olacağız. Çalışacağız, üreteceğiz. Şehrimizin kalkınması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Umut dolu güzel bir güne başlamış olacağız.”

MERDAN YANARDAĞ’I ZİYARET ETTİ

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Avukat Filiz Gencan Akın, canlı yayın sonrası TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı ziyaret etti.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.