DOLAR 32,1415 -0.09%
EURO 35,0070 -0.28%
ALTIN 2.460,97-0,26
BITCOIN 21225602,72%
Edirne
19°

KAPALI

17:01

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

40 Yıl sonra CHP kazandı

40 Yıl sonra CHP kazandı

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde 1984 yerel seçimlerinden sonra ilk kez CHP Belediye Başkanlığı seçimini kazandı. Pazar günü yapılan seçimde ilçenin yeni Belediye Başkanı seçilen Zafer Sezgin Geldi, “Çok mutluyum ve gururluyum. Güzel ilçeme en iyi hizmeti yapmak için ekibimle birlikte gece gündüz çalışacağız” dedi. 

ABONE OL
1 Nisan 2024 15:42
40 Yıl sonra CHP kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’nin Lalapaşa ilçesinde CHP 40 yıl sonra belediye seçiminden zaferle çıktı. 1984 yerel seçimlerinde SODEP’in adayı Hüseyin Kaya’nın seçimleri kazanmasının ardından Lalapaşa ilçesinde belediye uzun yıllar Doğru Yol Partisi’nde kaldı. 2019 seçimlerinde ise AK parti Adayı İsmail Arslan Belediye Başkanı seçilmişti. 1984 seçimlerinden sonra ilk kez CHP ilçede seçimi kazanmış oldu. 

Lalapaşa’da dün yapılan Belediye Başkanlığı seçiminde en yakın rakibi AK parti adayı İsmail Arslan 406 oy alırken CHP’nin adayı Zafer Sezgin Geldi 554 oyla ilçenin yeni başkanı seçildi. CHP’li Geldi’nin seçimi kazanmasının ardından ilçede ‘Lalapaşa’ya 40 sonra Zafer Geldi’ yorumları yapıldı. 

‘ÇOK MÜCADELE ETTİM’

Lalapaşa’nın yeni Belediye Başkanı CHP’li Zafer Sezgin Geldi, gazetemize yaptığı açıklamada mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Yaklaşık 4 yıldan beri çalıştığını söyleyen Geldi, “Lalapaşa’da bunu başarmak zor oldu. Çok mücadele ettim. 4 yıl önce Lalapaşa Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni kurdum. Burada hedefim tabi ki Lalapaşa’ya hizmet etmekti. Lalapaşa halkının desteği ile CHP’den belediye başkan adayı oldum. Dernek olarak çok sayıda projeler yaptım. Belediye olarak yapılması gereken projelerdi aslında. Bundan sonra daha güzel projelerle daha iyisini yapmak için çalışacağız. Çok mutluyum ve gururluyum. Güzel ilçeme en iyi hizmeti yapmak için ekibimle birlikte gece gündüz çalışacağız. İlçemizin hak ettiği hizmeti almasını sağlayacağız” dedi. Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.