DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22410600,84%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adaylardan ‘Kadın Masası’ talebi

Adaylardan ‘Kadın Masası’ talebi

EKAMEDER Yönetim Kurulu adına EŞİK bileşeni ve gönüllüsü Şahide Ağaoğlu, Edirne Belediye Başkan Adaylarından kadınlar için taleplerini açıkladı. Ağaoğlu, adaylardan Sığınma Evi, Kreş, Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Masası kurulmasını talep ettiklerini belirtti.

ABONE OL
23 Mart 2024 16:01
Adaylardan ‘Kadın Masası’ talebi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Kadın Danışma Merkezi Derneği (EKAMEDER) Yönetim Kurulu adına EŞİK bileşeni ve gönüllüsü Şahide Ağaoğlu, yazılı basın açıklaması yaparak Edirne Belediye Başkan Adaylarından kadınlar için taleplerini açıkladı. Meclis listelerinde liyakat ve eşit temsilin olmadığına dikkat çeken Ağaoğlu, adaylardan kadınlar 5 acil talepte bulunduklarını kaydetti. Ağaoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Edirne’de tüm adayların yapması gerektiği ve takipçi olacağımız 5 acil talebimiz var.

1- Yasa gereği 100 bin nüfus olan her il ve ilçede Sığınma Evi açılması

2- En az 3 bölgede Kreş açılması

3- Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe yapılması, Belediye tüm kadrolarının Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin verildiği eğitimlerin verilmesi ve izleme komisyonunun kurulması.

4- En az 2 Kadın Danışma Merkezi’nin açılması

5- Kadın Masası kurulması.

İstihdam konusunda, bilgilendirme, destek. Ekonomik güçlenmesini sağlayacak kooperatif uygulaması, üretim ve pazar ilişkisinin desteklenmesi.

 Kadına Yönelik Şiddetin arttığı, her gün en az 3 kadının öldürüldüğü ülkemizde yasaların uygulanması için, haklarımızdan ve hayatlarımızdan vazgeçmiyoruz.”

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.