DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22511981,35%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Adım adım yerel seçimler! 

Adım adım yerel seçimler! 

ABONE OL
24 Şubat 2024 11:20
Adım adım yerel seçimler! 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Çınar                                                                                                                                                                           31 Mart yerel seçimlerine günbegün yaklaşıyoruz! Ama halkımızda o eski seçim heyecanları pek görülmüyor! Nedeni ne olabilir? Her şeyden önce partiler seçim derdinde olsalar da, halk  “geçim” derdinde! İktidar ise “Emekli maaşlarına şu kadar zam, bu kadar bayram ikramiyesi…” diyerek milleti oyalıyor! Ama piyasada zamlar hiç azalmıyor! Bu gün piyasada yapılan zamlar, 5-6 ay sonra yapılacak maaş zamlarını önceden eritiyor! İktidar ayrıca, yerel seçimler yaklaşırken son bir hafta içinde işe alımları gündeme getirdi!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınarak 8 bin sözleşmeli personel istihdamı için ilan yayımladı.Sağlık bakanlığına ise Biyolog, Sağlık Teknikeri Fizik Tedavi, Sağlık Teknisyeni Röntgen gibi birçok alanda görevlendirilmek üzere 27 bin personel alınacağına yönelik karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Türk Hava Yolları (THY) da, 2024 yılı için 5 bin kişilik işe alım planı açıkladı. Bu işçi alımlarının seçim arifesinde gündeme gelmesi/getirilmesi, acaba tesadüf mü, yoksa tevafuk mu, ya da iktidarın yerel seçimlerde beklediği neticeyi alamama endişesi ile seçimi kazanma yatırımı olabilir mi?Eskiden seçim önceleri, “her seçim önemli, ama bu seçim daha önemli” sloganları atılırdı!Seçimlere bir ay kadar bir zaman kalmış olmasına rağmen Edirne’de bu heyecan pek görülmüyor! Neden? Nedeni basit! Millet yıllardır Belediyeden umduğunu bulamadı da ondan! Hep, gelen gideni arattı! Zafer Partisi Edirne İl Başkanlığı bir beyanatında, yerel seçimler öncesinde Edirne’de belediye hizmetlerinin durduğunu söylüyor! Edirne’de Belediye hizmetleri hiçbir zaman olması gerektiği gibi olmadı ki, dursun!  Hamdi Sedefçi geçmişte 4 defa (20 yıl) Başkanlık yapmış olmasına rağmen kendi partisi CHP’den aday gösterilmeyince başka partiden (İYİ) aday oldu! 20 yıllık dönemde Edirne’ye verilmesi gereken hizmeti verememekle beraber O’ndan sonrakiler o kadar da olamadı. İlerlemiş yaşına rağmen O da bunu fırsat bildi! Diğer taraftan son genel seçimlerde Edirne’de yüzde 20 oy alan İYİ Parti ise yerel seçimlerde bir aday bile bulamayınca Hamdi Sedefçi’yi Belediye Başkan Adayı göstermek durumunda kaldı! Bu durum bence CHP için bir “dezavantaj” oluşturdu. Bunlar, siyasetin ne noktaya geldiğini ve partilere olan güvenin ne olduğunu düşündüren konular.   

CHP’de ise kafa karışıklığı! CHP Edirne’de Aday tespiti yaparken Recep Gürkan’ı ‘pas’ geçti!  Belediye Başkan Adayı olarak Şükrü Ciravoğlu’nu gösterdi. Ancak son anda sağlık şartları nedeniyle adaylıktan çekildiği açıklandı. Bunun üzerine ön seçimde ikinci sırada en çok oyu alan Avukat Filiz Gencan Akın, CHP’nin Edirne Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı. CHP’nin aday değiştirmesi, ikinci bir oy kaybı sebebi olabilir!

 Bitmedi! 23.02.2024 tarihli yerel basında yer alan “onurumu korumak için istifa ettim” başlıklı haberde, “CHP Genel başkanı Özgür Özel’in Ciravoğlu’na ısrarla istifa et demesi ve ardından Hastaneye Noter Yetkilisinin gönderilmesi üzerine Ciravoğlu’nun baskılara dayanamayıp istifa ettiği açıklandı.” (Ajans) Ciravoğlu; “Onurumu Korudum” ETV’ye açıklama yapan Ciravoğlu, “Sağlık ile ilgili bir tetkik için hastaneye yatmak dışında ne şimdi, ne de ileriye dönük hiçbir sağlık sorunum yok. Dileyen doktorlarımdan da bilgi alabilir! Genel Başkan Özgür Özel ısrarla çekilmemi istedi. Ben de onurumu korudum” dedi. Gel de çık işin içinden! 

Gelelim AKP’ye! Geçtiğimiz günlerde mahalli basında yer alan bir haber, “Belgin İba, AKP’den nasıl belediye başkan adayı oldu?” şeklinde idi! Haberde, “YSK nın seçim takvimine göre, 1 Aralık 2023 tarihinde İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi gerekirken, daha düne kadar, Edirne İl Başkanlığı görevini bir fiili yürüten ve Edirne kamuoyunda fiilen İl Başkanı olarak bilinen İba, bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından Edirne AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak açıklandı.  Bu da akıllara, “Ak Parti Edirne İl Başkanlığı yönetimi, 35 gündür Belgin İba’nın istifasını neden – nasıl sakladı?” sorusu ile “YSK yerel seçim takvimine göre zamanında istifa etmediği için aday olamaz denen Belgin İba, nasıl Belediye Başkan Adayı Oldu!”  sorularını akıllara getirdi.

(Olay -7 Ocak 2024)

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere katılacak Edirne’de elbette daha başka partiler de var. Mesela; Türkiye’nin en eski partilerinden “Saadet Partisi!” Seçimlerle ilgili iyi bir hazırlık yapan Saadet Partisi, Sosyal Medya’da oldukça güçlü bir çalışma başlattı. Saadet Partisi’nin Edirne Belediye Başkan Adayı Tezcan Karakütük, 20 yıldır partisinin çeşitli kademelerinde görev yapmış, piyasada tanınan ve sevilen bir şahsiyet. Milli Görüş partilerinin 1980’li yılların sonu ile 1990’lı yıllarda başta İstanbul, Ankara, Sakarya, Konya, Ş.Urfa, G.Antep … gibi büyük şehirler olmak üzere birçok şehirde örnek bir belediyecilik hizmeti sergilediklerini hatırlatan Tezcan Karakütük, Milli Görüş Belediyeciliği ile Edirne’ye ‘Hak edilen’ hizmeti getireceklerini, Edirne’yi yıllardır oyalayıp yapılmayan hizmetleri yapacaklarına garanti veriyor. Edirne’de yıllarca biriktirilmiş sorunlar olduğunu belirten Karakütük, “biz, yapmadıklarımızı ve yapamayacaklarımızı söylemeyiz. İddia ispat ister! Biz bunu daha önce de ispat ettik. Biz, particilik de kavga da yapmayız. Biz hizmet verme yarışı için varız. Edirne’yi yeniden ‘Şehirler Sultanı’ yapmak için halkımızdan oy/destek bekliyoruz!” diyor.

Haksız mı? Burada, aklıma takılan bir konuyu da açıklamadan geçemeyeceğim! Tüm Belediye Başkan Adayları seçim öncesi “Mal varlıklarını” açıklasalar nasıl olur!? 

Dostça kalın…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.