DOLAR 32,2353 0.07%
EURO 35,1130 -0.04%
ALTIN 2.469,910,10
BITCOIN 21295636,79%
Edirne
16°

KAPALI

03:53

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aile dostu festival

Aile dostu festival

Edirne’de çocuklar için farkındalık yaratan, eğlenceli etkinliklerin yapıldığı Dünya Keşif Merkezi tarafından KEŞİFFEST2024 gerçekleştirildi. Aile dostu festival olarak nitelendirilen KEŞİFFEST2024’te çocuklar hem eğlendi hem de bilgi ve becerilerini ortaya koydu.

ABONE OL
13 Mart 2024 15:25
Aile dostu festival
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Dünya Keşif Merkezi tarafından düzenlenen özgün, butik ve aile dostu festival KEŞİFFEST2024, 9 Mart Cumartesi günü Edirne Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Ailelerin çocukları ile birlikte aktif katılım sağladığı festival, özel olarak hazırlanmış etkinlik merkezleri ile donatıldı. Festivalde içerikleri özenle seçilmiş parkurlarda harekete yönlendiren, oryantiring çalışmalarına, spora, bireyin kendi performanslarını görmesine vesile olan, taş tozları ile teknolojiyi bağdaştıran ürünler tasarlarken, bir yandan üç boyutlu kalemlerle yeni boyutlar kazanan tasarımlarından orjinal ürünler oluşturmayı destekleyen Sürdürülebilirlik Merkezi, Ürettim Merkezi, Deneyim Merkezi, Challenge Time, Oryantiring ile Aklımı Oynatıyorum merkezleri yer aldı.

Dünya Keşif Merkezi kurucusu Elif Barut, 5 yıldır hizmet verdiği kurumdaki çocuk etkinliklerini her gün bir üst basamaklara taşıyarak ilerlediklerini, bu sene özgün içeriklerini bir festival ile taçlandırarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Barut, yoğun katılımla gerçekleşen festivalin aileleri de mutlu ettiğini ifade ederek, amaçlarının bilimi ve teknolojiyi yaratıcı düşünme becerilerine yansıtarak özgün ürünler üreten çocuk etkinlikleri oluşturmak olduğunu, bu etkinlikleri yaygınlaştırarak çocuklara ve ailelere farkındalık kazandıran katkılar sunmayı hedeflediğini dile getirdi.

Festivaldeki ikramların çocuk sağlığını destekler nitelikte olduğu görülürken, sağlıklı atıştırmalıklarla konuya özen gösterildiği dikkatlerden kaçmadı.

8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftası’nda düzenlenen festival, büyük küçük herkesin katılımıyla gerçekleşti.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.