DOLAR 32,5071 0.2%
EURO 34,9773 0.38%
ALTIN 2.440,830,10
BITCOIN 2047837-0,98%
Edirne
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baro’dan kadın cinayetlerine tepki

Baro’dan kadın cinayetlerine tepki

ABONE OL
15 Nisan 2024 13:55
Baro’dan kadın cinayetlerine tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu, kadın cinayetlerine tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Kadın Cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyoruz” denildi.

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu tarafından yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

“Şehrimizde güpegündüz bir parkta eski kocası tarafından katledilen Petek Aksak için hepimiz çok ama çok üzgünüz. Bu şehirde yaşayan her kadın ve her birey bu şiddet olayı karşısında toplumsal travma altında bu şiddetten nasibini almıştır.

Kadın cinayetleri bireysel değil aslında toplumsal bir sorundur. Topluma hakim erkek egemen anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin sağlanmasının önemi her bir cinayette daha da güçlü bir biçimde yeniden ortaya çıkmaktadır.

Kadın Cinayetlerini önlemek, kadın cinayetlerinde asla ceza indirimi yapılmaması için her türlü yasal düzenlemeyi yapmak ve uygulamaya geçirmek üzere bir an önce gereğinin yapılmasını bekliyoruz. Kadınların hayatı ölüme değil yaşama adanmıştır.

Petek Aksak’a Allahtan rahmet, kederli yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Edirne Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak açılacak ceza davasını sonuna dek takip edeceğiz.

Kadına karşı şiddet ve kadın cinayetlerini lanetliyor ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerine son verilmesi için sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.