DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341080,92%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Belediyede temsil edilmek istiyoruz’

‘Belediyede temsil edilmek istiyoruz’

Edirne’de Değirmen Taksi Durağı Başkanı Erdal Çağlayan, taksici esnaflarının belediye meclisinde temsil edilme talebinde bulundu. Çağlayan, “Odamızda birçok meslek gurubu var. Çoğunluk taksiciler, minibüsçüler, kamyoncular. Hiçbir zaman bu grup belediye meclisinde temsil edilmedi” dedi.

ABONE OL
9 Şubat 2024 17:15
‘Belediyede temsil edilmek istiyoruz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çağlayan, CHP Edirne Belediye Başkan Aday Adayı Filiz Gencan Akın’ı destekleyen Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ile ETUS Başkanı Hakan Giyik’e sitemde bulundu.

Çağlayan,  düzenlediği basın açıklamasında, oda başkanlarının siyasete karışmaması gerektiğini söyledi.

“ALİ ŞAHİN’İN TUTUMUNA SİTEM ETTİM”  

Çağlayan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz günlerde Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin ve ETUS Başkanı Hakan Giyik’in yaptığı bir basın açıklaması vardı. Ben burada özellikle Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şahin’in tutumuna sitem ettim. Bir oda başkanının siyasi tavır sergilemesi bana ve camiadaki herkese yanlış geldi. Bizim oda başkanından beklediğimiz tarafsız bir duruş sergilemesidir. Yaptığının yanlış olduğunu gördük ve kendisini uyardık.

‘BELEDİYE MECLİSİNDE TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ’

Belediye Başkanı Recep Gürkan on seneden beri esnafla ilgili doğru adımlar atmıştır. Eksiklikler de vardır. Bu eksikliklerde oda yönetiminin yanlış yönlendirdiği düşüncesindeyim. Bizim yıllarca belediye meclisinde bizi temsil eden bir meclis üyemiz olmadı. Bu bizim camianın da eksikliğidir ancak 2005 senesinde yürürlüğe giren belediye kanunundan beriEdirne’de 513 tane olan ciddi esnaf gurubu olan topluluğumuz belediye meclisinde temsil edilmedi. Burada siyasilerin de eksikliği vardır diye düşünüyorum.

‘KİŞİ BAŞINA DÜŞEN TAKSİ SAYISINDA EDİRNE BİRİNCİ’

Şu anda Edirne’deki taksi sayısı Türkiye’deki tüm illerle kıyaslandığında kişi başına düşen en fazla taksi sayısının olduğu il Edirne. 360 kişiye bir taksi düşüyor. İstanbul’da 850 kişiye, İzmir’de 1250 kişiye, Ankara’da 650 kişiye bir taksi düşüyor. Bu taksi fazlalığı geçmişte tahdit gelmeden önceki süreçte Şoförler Odası, Belediye, birileri gidiyor. Ben taksicilik yapacağım, yatır parayı, geç kardeşim çek arabayı sıraya. 580’lere dayanmıştı bu sayı. Sonra tahdit geldi, sayı 513’te sabitlendi. Bu taksi sayısının fazlalığından dolayı esnaf yıllarca sıkıntı yaşadı. Bunun sebebi geçmişte dönemin yöneticilerinin yaptıkları hatalardan kaynaklandı. Biz yöneticilerin hata yapmamasını istiyoruz. Yöneticilerin hata yapmaması için de eleştiride bulunmak bizim boynumuzun borcu. Mesleğimize saygıdan kaynaklı. Hiç kimse camiadan kalkıp da bir açıklama yapmıyor. Oturdukları yerden herkes bir şeyler söylüyor, sıkıntılarını kimse dile getirmiyor. Ben bundan rahatsız oluyorum.”

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.