DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Buğdayda gelişim iyi

Buğdayda gelişim iyi

Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, buğdayın gübreye ihtiyacı olduğunu, üreticilerin buğdaylarını gübrelemeye başladıklarını söyledi. Arabacı, “Şu an buğdayın gelişimi iyi. Gübreye ihtiyaç vardı. Üreticilerimiz gübrelemeye başladı. Hasat dönemine daha çok var. Yağışlar da verimde önemli. Bu şekilde devam ederse verimli bir yıl olabilir” dedi.

ABONE OL
8 Şubat 2024 12:58
Buğdayda gelişim iyi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arabacı, buğdayın azota ihtiyaç duyduğu bir dönem olduğunu, üreticilerin buğday tarlalarına gübre attığını kaydetti. Buğdayın şu süreçte gelişiminin güzel olduğunu ifade eden Arabacı, hava sıcaklığının mevsimsel olarak erken arttığını, bir ay sonra don olması durumda buğdayda gelişim bozukluğu olabileceğini dile getirdi.

“BU ŞEKİLDE DEVAM EDERSE VERİMLİ BİR YIL OLABİLİR”

Arabacı, şunları söyledi:

“Havaların ısınmasının ciddi bir sıkıntısı olmaz. Şu an buğdayın azot ihtiyacı olduğu dönem. Çiftçilerimiz gübre atıyor. Üreticilerimize bol bereketli bir yıl diliyorum. Çok soğuk bir kış olmadı. Buğday soğuk isteyen bir bitki. Şu anda 20-25 dereceye çıkan hava oluyor. Havaların ısınması için daha erken bir dönem.  Biraz daha süre geçse daha iyi olurdu. Bundan sonraki hava sıcaklığı da önemli. Don olmazsa hava yumuşak giderse buğdayda bir sıkıntı olmaz. Ama buğday büyür büyür bir ay sonra bir don olursa buğdayın üstü kavrulur. Sıkıntı yaratabilir. Şu an buğdayın gelişimi iyi. Gübreye ihtiyaç vardı. Üreticilerimiz gübrelemeye başladı. Hasat dönemine daha çok var. Yağışlar da verimde önemli. Bu şekilde devam ederse verimli bir yıl olabilir.”  Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.