DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2046781-2,47%
Edirne
17°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

DSP’den kararsız seçmene çağrı

DSP’den kararsız seçmene çağrı

Demokratik Sol Parti (DSP) Edirne Belediye Başkan Adayı Çetin Atla, iki görüş arasına sıkıştırılmış bir seçim süreci yaşandığına dikkat çekerek, “Gelin bu seçimlerde gereken cevabı verelim. Demokrasiyi şehrimizde yeniden yeşertelim” dedi. Kararsız seçmenlere çağrıda bulunan Atla, “İşçinin, memurun, çiftçinin, esnafın gerçek dostu biziz. Yerelde tüm sorunları çözecek, hayali değil gerçek projelerimizle bu seçimde biz varız, hizmet etmeye hazırız” dedi.  

ABONE OL
20 Mart 2024 14:20
DSP’den kararsız seçmene çağrı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

‘SEÇİM İKİ GÖRÜŞ ARASINA SIKIŞTIRILDI’

DSP Edirne Belediye Başkan Adayı Çetin Atla, gazetemize yaptığı açıklamada 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere iddialı hazırlandıklarını söyledi. Seçimin iki görüş arasına sıkıştırıldığını söyleyen Atla, “Atatürk Cumhuriyet rejimini kurarken çoklu siyasi partilerin birbirlerini denetleyeceğine inanarak hareket etmişti ama Türkiye’nin şu çeyrek yılında görüldüğü üzere diğer her şeyde olduğu gibi insanlar hem medya manipülasyonlarıyla hem ekonomik ve sosyal sıkıntılarla iki görüş arasında kalmaya zorlandı.

Ben de bu yüzden diyorum ki gelin bu seçimlerde gereken cevabı verelim. Demokrasiyi şehrimizde yeniden yeşertelim. Dünya siyasetinde de birçok örneği görüldüğü üzere hiçbir parti hiçbir seçimi ezici çoğunlukla kazanmamalı, aksi takdirde sonuçları görüldüğü üzere ya tehdit ya boş vermişlik oluyor. Bu ülkeye yıllardır hizmet etmiş saygıdeğer emeklilerin düzgün yaşama hakları elinden alınırken, gençlerimizin de geleceğe dair umutları çalındı. 

Bütçe verilmedi gibi bahanelerin ardına sığınmak yerine belediyenin gelir kaynaklarını arttırıp şehrimizi halkın genel istekleri doğrultusunda düzenleyeceğimize emin olabilirsiniz. İnanıyorum ki yeniden demokrasi kazanacak” dedi.

EMEKLİYE EK ÖDEME VAADİNİ ELEŞTİRDİ

Belediye Başkan Adaylarının emeklilere ek ödeme vaatlerini eleştiren Atla, “Ülkemizde ciddi bir emekli sorunu var ve emekli maaşları diğer maaşlara nazaran çok düşük. Haliyle bu durum emeklilerimizin yaşamlarını gerektiği gibi sürdürmelerini zorlaştırıyor. Rakip adayların emeklilere ek ödeme vaat etmeleri karşısında önemli bir noktayı vurgulamak isterim. Hükümetin ödemekte zorlandığı ek ödemeleri belediyelerden yapmayı vadetmek gerçekçi olmayabilir. Belediyelerin de gelirleri sınırlı ve bu durumu göz önünde bulundurarak emekli sorununu çözmek için alternatif çözümler üreteceğim. Emeklilerimizin yaşamlarını kolaylaştırmak için belediyenin imkanlarını en verimli şekilde kullanacağım. Sadece birkaç ay gerçekleştirilebilecek bir çözüm değil uzun süreli ve gerçekçi çözümler üreteceğim” şeklinde konuştu.

‘ÇİFTÇİMİZE DESTEK OLACAĞIZ’

Seçim projeleri arasında çiftçilere önemli yer ayırdıklarını belirten DSP Edirne Belediye Başkan Adayı Çetin Atla, “Çiftçilerimizin üretimlerini desteklemek ve kapasitelerini arttırmak bizlerin en öncelikli hedeflerinden biri olmalıdır. Bu yüzden Belediye Başkanı olarak göreve geldiğimde her köyümüze bir ziraat mühendisi gönderme sözü veriyorum. Bu ziraat mühendisleri, çiftçilerimizin yanında olacak ve onlara teknik destekler sağlayacaklar. Toprağın kalitesini arttırmak, hastalık ve zararlarla mücadele konusunda yardımcı olmak, yeni tarım teknikleri ve sulama sistemleri hakkında bilgi vermek gibi konularda çiftçilerimize rehberlik edecekler. Ayrıca, çiftçilerimize kredi ve destek programları konusunda da yardımcı olacağız. Tarımsal altyapı çalışmalarını hızlandırarak, çiftçilerimizin üretim yüklerini azaltmayı ve verimliliklerini arttırmayı hedefliyoruz. Çiftçilerimizi desteklemek adına attığımız adımların devamı gelecek ve birlikte daha güçlü bir tarım ekonomisi oluşturacağız” dedi.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.