DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
Edirne
21°

AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emekli müezzinden resim sergisi

Emekli müezzinden resim sergisi

Selimiye Cami emekli baş müezzini Yusuf Karabıyık, kentin tarihi eserleri ve doğal güzelliklerinden oluşan resim sergisi açtı.

ABONE OL
29 Mart 2024 16:11
Emekli müezzinden resim sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de yaklaşık 54 yıldır kentin tarihi eserleri ve doğal güzelliklerinden oluşan resimlerini görücüye çıkardı. Havlucular Hanı olarak bilinen ve tarihi ciğerci Bahri Bey işletmesinin de bulunduğu alanda resimlerini sergileyen Karabıyık, amacının Edirne’nin tarihi güzelliklerini tanıtmak olduğunu söyledi.

Karabıyık, açıklamasında, “30 yıl bu kentte hizmet verdikten sonra Selimiye Camii baş müezzinliğinden emekli oldum. Resim merakım bir arkadaşımdan gördükten sonra başladı. 1970 yılında resim yapmaya başladım. Sayamayacağım kadar resim yaptım. Selimiye, Meriç nehri, Edirne’deki tarihi eserleri resmediyorum. Amacımız,  tarihi güzellikleri meydana çıkarmak. Resimlerimi Türkiye çapında da sergilemeyi planlıyorum. Gittiğim yerde bu kentin tarihi özelliklerini göstereceğim” dedi. Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.