DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22426240,85%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘En gurur duyduğum günlerden birini yaşıyorum’

‘En gurur duyduğum günlerden birini yaşıyorum’

Edirne’de Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Avukat Filiz Gencan Akın, 3 Nisan Kadınların Belediye Seçimlerinde Seçme ve Seçilme Hakkı Kazanmasının 94’ncü yıldönümü nedeniyle mesaj yayımladı. Akın, “Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak, en gurur duyduğum günlerden birini yaşıyorum” dedi.

ABONE OL
3 Nisan 2024 14:33
‘En gurur duyduğum günlerden birini yaşıyorum’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edirne’de Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Avukat Filiz Gencan Akın, 3 Nisan 1930’da belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Belediye Kanunu’nun kabul edilişinin 94’ncü yıldönümü nedeniyle açıklama yaptı. En çok gurur duyduğu günlerden birini yaşadığını belirten Akın, “Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak, en gurur duyduğum günlerden birini yaşıyorum. Bugün, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıyan Belediye Kanunu’nun kabulünün 94. yıl dönümü Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olarak, kadın ve erkeğe eşit temsil hakkı tanıyan Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnetle anıyorum. 31 Mart’ta halkımızın takdiri ile seçilen tüm kadın belediye başkanlarımıza ve tüm kadınlarımıza başarılarla dolu günler diliyorum. Biz kadınlar; Atatürk’ümüze, Cumhuriyetimize ve haklarımıza sonsuza kadar sahip çıkacağız” dedi.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.