DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22301611,30%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

En önemli ihtiyaçları bakım merkezi

En önemli ihtiyaçları bakım merkezi

Dünyam Zihin Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği tarafından özel çocuklar için iftar programı düzenlendi. Hilly Hotel’de düzenlenen programda konuşan Dünyam Zihin Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Sedef Durna, Edirne’de özel çocuklar için tam ve yarı zamanlı bakım merkezinin en büyük ihtiyaç olduğunu söyledi.

ABONE OL
31 Mart 2024 14:39
En önemli ihtiyaçları bakım merkezi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyam Zihin Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği, özel çocuklar için Edirne Hilly Hotel’de iftar programı düzenledi. Bu yıl 12’nci kez düzenlenen iftar programına özel çocuklar ve aileleri ile dernek üyeleri katıldı.

İftar programında konuşan Dünyam Zihin Engellileri Yetiştirme ve Koruma Derneği Başkanı Sedef Durna, Edirne’ye engelli çocuklar için tam ve yarı zamanlı bakım merkezi yapılmasının en büyük ihtiyaçlardan biri olduğunu söyledi. Durna, “Bu yola çıkarken misyonumuz vardı. 23 yaş üstü gurubu dediğimiz örgün eğitim dışına çıkmış olan engelli bireylerin eğitim öğretim hayatına devam edebilmelerini sağlayacak bir yerin inşa edilmesi ve yine özellikle zihinsel yetersizliğe sahip ve tek başına hayatını idame ettirebilme becerilerinden yoksun olan çocuklarımız için yarı ve tam zamanlı bakım merkezinin Edirne merkeze açılması. Çok şükür ki 23 yaş üstünün kendine ait bir okulu oldu. Dileğimiz yarı ve tam zamanlı bir bakım merkezi de ilimize kazandırılır. Yetkililer bu konuda sesimizi duyarlar. Artık belli bir yaş almış olan ailelerimizin de biz gittikten sonra çocuklarımız ne olacak kaygısını ortadan kaldırmış oluruz” dedi.

Derneğin kurucu üyelerinden Dr. Ertuğrul Tanrukulu da bu yıl 12’ncisi düzenlenen iftar programını yoğun katılımla gerçekleştirdiklerini söyleyerek, “Dernek olarak geleneksel yaptığımız iftarımızı engelli aileleri, engelli çocuklarımızla beraber gerçekleştiriyoruz. Biz dernek olarak zihinsel, bedensel, ortopedik engelli çocuklarımızın daha iyi eğitim alması ve daha güzel şekilde hayatlarına devam edebilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Özellikle aile eğitimlerine, engelli çocukları olan ailelerin daha sağlıklı psikolojiye ve dayanıklılığa sahip olabilmesi için de eğitimler veriyoruz. Bu konuda yönetim kurulumuzla birlikte ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bütün amacımız engelli bireylerimizin daha hayata katılımının sağlanması ve birlikte yaşamanın güzelliğinin farkına varabilmesi” şeklinde konuştu.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.