DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Et fiyatlarının sorumlusu AK Parti’dir’

‘Et fiyatlarının sorumlusu AK Parti’dir’

İYİ Parti İl Genel Meclisi Adayı ve geçmiş dönem İlçe Başkanı Ömer Ergin, et fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, “’Bugün yaşadığımız yüksek et fiyatının sorumlusu duyarsız ve plansız çalışan AK Parti ve Tarım Bakanlığıdır” dedi.

ABONE OL
23 Şubat 2024 10:47
‘Et fiyatlarının sorumlusu AK Parti’dir’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti İl Genel Meclisi Adayı ve geçmiş dönem İlçe Başkanı Ömer Ergin, açıklamasında yem ve girdi maliyetlerinin sürekli arttığını, süt fiyatlarının ise aynı oranda artmadığını belirterek, ‘’Bugün yaşadığımız yüksek et fiyatının sorumlusu duyarsız ve plansız çalışan AK Parti ve Tarım bakanlığıdır. Köylü, küçük ve orta aile işletmelerini desteklenmeden bu tekelleşme, ithalat ve yüksek fiyat düzelmez. Yem, veterinerlik gibi girdi maliyetleri jet hızıyla artarken, süt fiyatını aynı oranda artırmazsan, enflasyonu üreticiye yüklemeye çalışırsan, para kazanamayan üretici anaç hayvanlarını kesime gönderir ve bu da yurt içindeki hayvan mevcudunu düşmesine sebep olur. Olay aslında bu kadar basit” dedi.

Hayvan varlığının azaldığına dikkat çeken Ergin, “Yıllardır tarım ve hayvancılıkta politikasızlık sebebiyle iç piyasada hiç olmadığı kadar az hayvan bulunuyor. Her köy bir fabrika olmalı, her köye bir veteriner, bir tarım mühendisi atanmalıdır. Ama yapılan bile bile lades. Süt üreticisine kazandırmaz isen et bulamazsın. Üretimi gerektiği gibi desteklemez, tarımda İthalatı çözüm olarak görmeye devam eder, siyaseti tarıma sokarsan sonuç budur. Tarım ve hayvancılıkta dünyada ilk 3’e girmemiz gerekirken 3-5 tane yandaş ithalatçı para kazanacak diye nerelerdeyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.