DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22301611,30%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Etkin yaptırımlar uygulanmalı’

‘Etkin yaptırımlar uygulanmalı’

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, geçtiğimiz günlerde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hasta yakını tarafından kadın doktora yapılan yumruklu saldırıya tepki gösterdi. Konuyu TBMM’de gündeme getiren Akalın, “Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yanında etkin yaptırımların da uygulanması gerekmektedir” dedi.

ABONE OL
9 Şubat 2024 11:26
‘Etkin yaptırımlar uygulanmalı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yanında etkin yaptırımların da uygulanması gerektiğini belirtti. Bugün burada, toplumumuzda giderek artan sağlık çalışanlarına şiddet sorununa dikkat çekmek istiyorum.

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşanan vahim olay, bu sorunun ciddiyetini bir kez daha ortaya koymuştur.

Yoğun bakımda yatan bir hastanın hayatını kaybettiği haberinin verilmesi esnasında, görevi başında bulunan kadın doktora, bir hasta yakınının acımasızca ve alçakça saldırıda bulunması, kabul edilemez bir davranış biçimidir.

Hasta yakınının alkollü olması da durumun vahametini ortaya koymaktadır.

Sağlık çalışanlarına karşı şiddetin önlenmesi için caydırıcı yasal düzenlemelerin yanında etkin yaptırımların da uygulanması gerekmektedir.

Milletvekilleri olarak bizlerin sorumluluğu, sağlık çalışanlarımızın huzur ve güven içinde görev yapmalarını sağlayacak yasal düzenlemeler çıkarmaktır.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.