DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22376822,75%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Ucuz tahıl Avrupa çiftçisini etkiliyor”

“Ucuz tahıl Avrupa çiftçisini etkiliyor”

Eski CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Ukrayna’nın ucuz tahılının kara ve deniz yoluyla Macaristan, Polonya üzerinden Avrupa’ya giriş yaptığını söyledi. Gaytancıoğlu, “Rusya-Ukrayna savaşı var. Bir tahıl koridoru anlaşması imzalandı. Bu koridor sayesinde Ukrayna’nın malı bütün dünyaya satılıyordu. Ancak bu anlaşma geçerliliğini yitirdiğinden itibaren aynı tahıl karayolu, küçük gemiler yoluyla Macaristan, Polonya üzerinden Avrupa’ya giriş yapıyor. Çiftçiler hayatlarından memnundu, desteklemeler yüksekti ancak Ukrayna’nın ucuz buğdayı ucuz tahılı şu anda onları etkiliyor” dedi.

ABONE OL
5 Şubat 2024 14:39
“Ucuz tahıl Avrupa çiftçisini etkiliyor”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaytancıoğlu, yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın ucuz tahılının yakında Türkiye’ye de gelebileceğini kaydetti. Gaytancıoğlu, Türk çiftçisinin ürününü satamama tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmaması gerektiğini ifade etti.

“ŞİMDİDEN UYARALIM”

Gaytancıoğlu, şunları söyledi:

“Bu traktörler Avrupa’nın her yerinde meydanlara çıktı. Normalde tarlada olması gereken traktörler bugün Fransa’da, Belçika’da, Almanya’da, Polonya’da eylem yapıyor. Rusya-Ukrayna savaşı var. Bir tahıl koridoru anlaşması imzalandı. Bu koridor sayesinde Ukrayna’nın malı bütün dünyaya satılıyordu. Ancak bu anlaşma geçerliliğini yitirdiğinden itibaren aynı tahıl karayolu, küçük gemiler yoluyla Macaristan, Polonya üzerinden Avrupa’ya giriş yapıyor. Avrupa’da ortak bir tarım politikası var. Çiftçiler hayatlarından memnundu, desteklemeler yüksekti ancak Ukrayna’nın ucuz buğdayı ucuz tahılı şu anda onları etkiliyor. Traktörleriyle eylem yapıyorlar. Biz de şimdiden uyaralım. Bu ucuz buğday yakında Türkiye’ye de gelebilir. Zaten çiftçimiz zor durumda, borçlu. Çok az destek alıyor ve bugünlerde de gübre kullanmaya başlayacak. Gübre fiyatları arttı. Akaryakıt fiyatları zaten yerinde durmuyor. Bir de ürününü satamama tehlikesiyle karşı karşıya kalırsa ucu buğdayla rekabetle karşı karşıya kalırsa bu bizim çiftçimizin çok zorlanacağı anlamına gelir. Şimdiden uyaralım.” Haber Ergin Yıldız

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.