DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22335030,63%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Günay Keskin, projelerle geliyor

Günay Keskin, projelerle geliyor

Edirne’de 20 yılı aşkın süredir kültür sanat hizmeti veren Günay Keskin, CHP’den Edirne Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olduğunu açıkladı. Keskin, “Belediye meclis üyesi olursam belediyemizin içinde var olan insan kaynağını etkin bir şekilde kullanarak birçok konuda ve birçok hizmette belediyemize ve şehrimize sıfır maliyetle hizmet geliştirme konusunda çalışmalar yaparak belediyenin tasarruf etmesini sağlayacağım” dedi.

ABONE OL
13 Şubat 2024 11:17
Günay Keskin, projelerle geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’den Edirne Belediye Meclis Üyesi Aday Adayı olduğunu açıklayan Günay Keskin, belediye meclis üyelerinin projeleri olması gerektiğini belirtti. Keskin, açıklamasında şunları kaydetti:

“Belediye meclis üyeliği sadece belediye meclislerinde alınacak kararları onaylayan kişilerden ibaret olarak görülmemeli. Meclisler yerel yönetim makamlarının yani belediye başkanlarının birer temsilcileri niteliğinde olmalıdır. Her bir meclis üyesinin kendine has projeleri olmalıdır şehir için belediye için bu şehirde yaşayan insanlar için hayalleri olmalıdır. Başarılı bir yönetim için belediye meclisinde bulunan üyelerin parti gözetmeksizin sahada aktif olarak çalışmaları gerektiğine inanıyorum.
Ben 23 yıldır başta bölgemiz olmak üzere ülkemiz genelinde hizmet sektöründe ticari faaliyetlerime devam etmekteyim. Şehrimiz Edirne ile ilgili hayallerimi gerçekleştirmek ve belediyemizin hizmet kalitesini geliştirmek için eksik gördüğüm konuları ve hizmetleri tamamlamak, yeni projeler üreterek kalıcı hizmetlerin alt yapısını oluşturmak ve daha yaşanabilir daha demokratik bir Edirne için bu göreve talip oldum. Edindiğim tecrübeleri ve dostluk ilişkileri şehrim için seferber etmeye kullanmaya hazırım.

‘BELEDİYENİN TASARRUF ETMESİNİ SAĞLAYACAĞIM’
Belediye hizmetlerinde nasıl tasarruf edileceğini çok iyi biliyorum. Belediyeler var olan insan gücünü çok etkin kullanamadıkları için dışarıdan hizmet satın alarak bazı hizmetleri gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu durum da belediyelere yüksek maddi yükler getirmektedir. Çözüm önerilerim ve alternatif organizasyon planlarım hazırdır. Belediye meclis üyesi olursam belediyemizin içinde var olan insan kaynağını etkin bir şekilde kullanarak birçok konuda ve birçok hizmette belediyemize ve şehrimize sıfır maliyetle hizmet geliştirme konusunda çalışmalar yaparak belediyenin tasarruf etmesini sağlayacağım.

Kültür ve sanat konularında şehrimizin hak ettiği seviyeye gelmesi için var gücümle çalışarak bu yıla kadar edindiğim tüm çevreyi ve arkadaşlarımı destek amaçlı gönüllü olarak sürece dahil ederek belediyemizin tasarruf etmesini sağlayacağım.

Bu süreçte şehrim için hazırlamış olduğum 30’un üzerinde projem bulunmakta. Eğer partimiz uygun görür de meclise girersem bu projelerimin gerçekleşmesi için tüm alt yapı çalışmalarını takip edeceğim ve gerçekleştirmeye çalışacağım.

İklim değişikliği ve çevre bilinci, geri dönüşüm farkındalıkları konusunda başta çocuklar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve farkındalıkların artırılması konusunda çok önemli ve sürdürülebilir projeleri hayata geçirmeye çalışacağım

‘DELİ SELİM MÜZİK AKADEMİSİ KURACAĞIM’
Bunun yanı sıra şehrimizde yaşayan müzisyenlerimizin daha iyi şartlarda hizmet vermeleri ve kendilerini ulusal platformlarda ifade edebilecekleri çok önemli projelerim bulunmakta. Bunlardan biri Deli Selim Müzik Akademisi’dir. Her ne kadar değeri bilinmese de biliyorsunuz ki Deli Selim bir Edirne markasıdır.

Edirne’mizim müzisyenlerinin tanıtımlarının yapıldığı çalışmalar yapılacak, ses kayıtları ve demolar hazırlanacak, video çekimleri yapılacak ve kendilerine ait olan eserleri tescil ettirilecektir. Böylelikle hem istihdam olanakları gelişecek hem de müzikalite anlamında nitelikli eserler ortaya çıkmış olacaktır.

Edirne sanat üreten, müzisyen üreten bir kenttir. Tarihte de bu özelliği ile anılmaktadır. Edirne’mizdeki müzisyenlerimizin içinde çok değerli kabiliyetli gençlerimiz ve arkadaşlarımız bulunmaktadır. Ama maalesef bu yeteneklerini yerel çevrenin dışına taşımalarında fırsatlar yaratılmamıştır. O yüzden şehrimiz değerlerini dünya çapında duyurabileceğimiz bir akademi olacaktır Deli Selim Müzik Akademisi… 

‘ÇOCUKLARA EĞLENDİREREK ÖĞRETMEYİ PLANLIYORUM’
Gezici Çocuk Tiyatrosu çocuklara kültür, sanat ve tiyatro bilinci aşılanabilecek, tiyatro kültürünü doğru bir şekilde tanımalarını sağlayabilecek bir projedir. Bu proje ile tiyatro seyircisi yetiştirmeyi hedeflemekteyim. İlk önce tiyatro nasıl izlenir, salona nasıl girilir, nasıl çıkılır, izlerken nelere dikkat etmemiz gerekir, dekor nedir, kostüm nedir, yönetmen nedir, oyun metni nedir gibi teknik olan bilgileri çocuklara eğlendirerek öğretmeyi planlıyorum. Daha sonra bu çocukları yerleşik sahnedeki çocuk prodüksiyonlarına taşıyacağız ve oyun sonunda sorular sormalarını, yorumlar yapmalarını isteyeceğiz. İş olsun diye çocuk tiyatrosu yapmayacağız, bilinçli tiyatro izleyicileri yetiştireceğiz.

Çocuklar için düşündüğüm bir diğer proje Çocuk Eğlence ve Eğitim Merkezi. Çocukların eğlenerek eğitim alabilecekleri bu merkezde sokak oyunları, geleneksel oyunlar, zekâ oyunları, robotik kodlama, bilim atölyesi, çevre ve geri dönüşüm, meslek atölyeleri, mutfak atölyeleri, uçuş simülatörleri gibi eğlenceli aktivitelerin yanında bir de macera parkı ve doğa kampı, adrenalin parkurları, tırmanma duvarları gibi aktivitelerin de bulunduğu bir Tema Park projesi geliştirmiş bulunmaktayım.

‘FESTİVALLERE YENİLERİNİ EKLEMELİYİZ’

Ayrıca uzmanlık konum olan organizasyon konusunda da şehrimizde birçok eksiklikler tespit ettim. Mesela çok güzel festivaller yapıyoruz fakat festivallerimizin kurumsal bir kimliği yok. Bu festivallerimizi tekrar yeniden planlayarak hem kurumsal bir kimliğe, kurumsal bir yapıya uyarlayarak daha planlı ve daha eğlenceli bir hale getirmeyi hem de ulusal çapta katılımların sağlanacağı organizasyonlar düşünüyorum. Bunun yanı sıra biliyorsunuz ki Edirne İstanbul’un arka bahçesi diye isimlendirilir yakınlığından dolayı. Biz Edirne olarak festivaller şehri olmalıyız. O yüzden şehrimizde bulunan festivallere yenilerini eklemeliyiz. Mesela Balkan Fest, Komedi Fest, Edirne Kültür Sanat Festivali, Karavan Festivali, Çocuk Festivali gibi yeni festivaller planlarım ve projelerim arasında.


‘BEN BU GÖREVE HAZIRIM’

Üniversite öğrencileri için öğrenci kafeleri, dezavantajlı mahalleler için gezici çamaşırhaneler, gençler için geri dönüşüm atölyeleri, kariyer merkezi, verilen hizmetin yapılıp yapılmadığını denetlemek için hizmet denetleme timi, Kırkpınar’ımızı tüm ülke genelinde tanıtmak için Kırkpınar tanıtım TIR’ı, daha kaliteli hizmet ve ara elemanların yetişmesi için Turizm Meslek Edinme Merkezi, gençlerimizde birlik ve beraberlik duygularının gelişmesi için Gençlik Akademisi, turizmdeki yemek kültürünün gelişmesi için Mutfak Akademisi, daha çağdaş ve bilinçli geleceğimiz için Demokrasi Akademisi gibi birçok proje ve fikirlerim mevcuttur. Doğduğum ve büyüdüğüm şehrime hizmet için kendimi hazır hissediyorum. Partimiz de uygun görürse seve seve bu onurlu görevi ifa etmek istiyorum.”  Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.