DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22331770,62%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘İnsanlık tarihinin unutulmayacak katliamı’

‘İnsanlık tarihinin unutulmayacak katliamı’

Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, 32 yıl önce Ermeniler tarafından Hocalı'da kadın, çocuk ve yaşlı gözetmeksizin yapılan katliamla ilgili anma mesajı yayımladı.

ABONE OL
24 Şubat 2024 13:37
‘İnsanlık tarihinin unutulmayacak katliamı’
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Av. Tekin mesajında, “Azerbaycan’la Ermenistan arasındaki Karabağ Savaşı sırasında Ermeni güçlerinin, 26 Şubat 1992’de Dağlık Karabağ’ın Hocalı kasabasına girerek sivilleri hedef aldığı saldırıda, 83’ü çocuk, 106’sı kadın olmak üzere 613 Azeri katledilmişti. Yapılan otopsi ve incelemelerde ise cesetlerin birçoğunun insanlık dışı muameleye maruz kaldığı ve işkence görerek öldürüldüğü ortaya çıkmış, daha sonra da katledilen Azerilerin kafa derilerinin yüzüldüğü, gözlerinin oyulduğu ve birçoğunun başının kesildiği ortaya çıkmıştı” açıklamasını yaparak, Hocalı katliamının insanlık tarihinde unutulmayan ve unutulmayacak katliamlardan biri olduğuna dikkat çekti.

Bu tür katliamlardan birinin de yaklaşık 5 aydır Gazze’de yaşandığına vurgu yapan Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Av. Sinan Tekin, “Bunun en önemli sebeplerinden biri Müslüman ülkelerin birlik ve beraberlik içinde olmayışındandır. Merhum Erbakan Hocamız yarım asır bunu anlatmaya çalıştı, hatta D-8 İslam Birliği’ni kurarak ilk adımı da atmıştı. Ne yazık ki 22 yıllık bu iktidar gereği gibi sahip çıkmadı” ifadesini kullandı.

Av. Tekin, Ermenilerin 25 Şubat 1992’den itibaren Hocalıya üç koldan saldırdığına da dikkat çekerek, Ermeniler, Sovyet Kızıl ordusunun 366’ıncı Motorize Alayı’nın bütün araçlarını kullanarak şehri iki saat boyunca top ve tank ateşine tuttular” şeklinde konuştu.

Av. Sinan Tekin, “Hocalı katliamının 32. yılında Rahmeti Rahman’a kavuşan tüm Azeri kardeşlerimize Allah’tan rahmet dilerim, Allah (cc) böyle katliamları bir daha yaşatmasın” dedi.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.