DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22363282,81%
Edirne
30°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘İstiklal Marşı boşuna yazılmadı’

‘İstiklal Marşı boşuna yazılmadı’

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, İstiklal Marşının kabulünün 103. Yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “İstiklal Marşı’mızın daha ilk sözünde “Korkma!” diye öğütlediği gibi, biz hiç kimseden korkmadık, korkmayacağız” dedi.

ABONE OL
11 Mart 2024 11:21
‘İstiklal Marşı boşuna yazılmadı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Edirne Şube Başkanı Celil Özcan, açıklamasında şunları kaydetti:

“Türk milletinin tarih boyunca var oluşunun ve olacağının; yılmaz iradesinin, mücadeleciliğinin, esarete katlanamayacağının ve şanlı bayrağımızın her zaman göklerde özgürce dalgalanacağının; yedi düvel duysun diye yüksek sesle haykırıldığı İstiklal Marşımızın kabulünün 103. Yıl dönümü kutlu olsun!

Emperyalizm, ulusları özünden uzaklaştırmak, zayıf düşürmek, parçalamak, yutmak ve yok etmek idealinden hiç vazgeçmedi. Tarih, esir edilen, yok olan ulusların hüzünlü hikayeleriyle doludur. Emperyalizm bugün de aynı amaçla çalışmakta, saldırmakta ve aynı hayalleri kurmaktadır.

Ulusumuz, 20. yüzyıl başında düştüğü korkunç durumdan, yıkımdan ve kıyımdan, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Ulusal Kurtuluş Savaşı’yla, sayısız şehit vererek yeniden özgürlüğüne kavuşmuş, vatanını leş kargalarına yedirmemiştir.

İşte bu tarihsel, korkusuz, inançlı mücadelenin hikayesi, “Vatan Şairi”, yurtsever Mehmet Akif Ersoy tarafından ölümsüz bir şekilde yazılmıştır.

TBMM, Kurtuluş Savaşı’mız daha bitmeden, bu emsalsiz şiiri İstiklal Marşı olarak seçmiştir. Halkımızın duygularına, inancına, azmine tercüman olan İstiklal Marşı’mız, Osman Zeki Üngör’ün bestesiyle dilimize nakış nakış işlenmiştir.

İstiklal Marşı’mızın daha ilk sözünde “Korkma!” diye öğütlediği gibi, biz hiç kimseden korkmadık, korkmayacağız.

Yüz üç yıl sonra yine and içiyoruz ki;

Emperyaliste, yıkıcıya, bölücüye, gericiye, şeriatçıya, ırkçıya pabuç bırakmayacağız.

Atalarımızdan öğrendiğimiz gibi, bizlere zincir vurmaya çalışanlara bu dünyayı dar edeceğiz. Kükreyip, bentleri yıkıp, taşacağız.

Yurdumuzu alçaklara uğratmayacak, şehitlerimizin kefensiz bedenlerini çiğnetmeyecek, cennet vatanımızı kimselere vermeyeceğiz. Ve, bu kendini bilmezleri geldikleri gibi göndereceğiz.  Biz, o günlerin Hasan Tahsinleri, Şerife Bacıları, Şahin Beyleri, Kara Fatmaları, Sütçü İmamlarıyız. Biz kadını-erkeği, genci-yaşlısı, köylüsü-şehirlisiyle, cahili-aydınıyla; el ele, omuz omuza vermiş; inançlı, dirençli, kuvvetli Türk milletiyiz. Binlerce yıl geçse de yine var olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Mustafa Kemal Atatürk, Mehmet Akif Ersoy, Osman Zeki Üngör olmak üzere, vatanı-milleti uğruna gözünü kırpmadan can veren şehitlerimize rahmet diliyoruz. İstiklal Marşı’mızın 103. Yılı Kutlu Olsun.” Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.