DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22341350,44%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Kadın devrimini gerçekleştirdik’

‘Kadın devrimini gerçekleştirdik’

Edirne Belediye Başkanı seçilen Avukat Filiz Gencan Akın, 4 Nisan Perşembe günü mazbatasını alacağını açıkladı. Edirne tarihinde bir ilk gerçekleştirerek kentin ilk kadın belediye başkanı seçilmenin onur ve gururunu yaşadığını söyleyen Akın, “7 kadın muhtarımızla birlikte gerçekten bir kadın devrimi gerçekleştirdik. Bütün hemşehrilerime minnet borçluyum. Mazbatamızı aldıktan sonra hemen sahalara geri dönüyoruz. Çalışmalarımızı başlatıyoruz” dedi.

ABONE OL
2 Nisan 2024 16:11
‘Kadın devrimini gerçekleştirdik’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Edirne tarihinde bir ilk gerçekleştirerek kentin ilk kadın belediye başkanı seçilen Avukat Filiz Gencan Akın, büyük onur ve gurur yaşadığını söyledi. Meslektaşı Avukat Metin Kıray’ın cenaze törenine katılan Akın, tören sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

‘EDİRNE’DE KADIN DEVRİMİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK’

Mazbatasını 4 Nisan Perşembe günü alacağını belirten Akın, “Çok onurlu ve gururluyum. İlk gece inanılmaz bir coşkuyla halkımızla buluştuk. Ulusal basında Edirne tarihinde bir ilki gerçekleştirerek adımızı duyurduk. O yüzden de çok mutluyum. Hatta Yunan basınına dahi konu olmuşuz. Bu bizleri çok mutlu etti. Ben hep diyordum, bir kadın devrimi oluyor Edirne’de diye. 7 kadın muhtarımızla birlikte gerçekten bir kadın devrimi gerçekleştirdik. Yeni seçilen muhtarlarımıza da başarılar diliyorum. Bu dönemde onlarla birlikte çalışmaktan büyük mutluluk duyacağım. Mazbatamızı da Perşembe günü alacağız” dedi.

‘HEMŞEHRİLERİME MİNNET BORÇLUYUM’

Seçim sürecinde hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını belirten Akın, “Ben hiçbir zaman umudumu kaybetmedim. Olumsuz her şeye kulaklarımı tıkadım. Ve sadece yola devam ettim. Ne kadar çok hemşehrimle bir araya gelebilirim, onlarla daha fazla nasıl kucaklaşabilirim, derdimizi nasıl anlatabilirizin telaşındaydım. Son sandık kapanana kadar hep umutluyduk. Ama tabi ki seçim sonucu öğrendikten sonra her ne kadar beklediğimiz bir süreç de olsa bir taraftan Edirne’nin ilk kadın Belediye Başkanı olmak o kadar değerli ve büyük bir gurur ki benim için. Ertesi gün uyandığımda şunu düşündüm. Oy veren bütün hemşehrilerime gerçekten minnet borçluyum. Diğer taraftan da oy vermeyen hemşehrilerimi de düşündüm, acaba onların gönlünü nasıl kazanabilirim diye. Ve seçim sürecinde söylediklerimizi eyleme nasıl geçirebiliriz diye. Ekibimizle tekrar bir araya geldik, çalışmalarımızı başlattık. Hiç zaman kaybetmedik. Zaten öyle öngörüyorduk. Hiç durmayacağız dedik. Şimdi de öyle olacak. Mazbatamızı aldıktan sonra hemen sahalara geri dönüyoruz. Çalışmalarımızı başlatıyoruz. Belediyede çalışan arkadaşların da o kadar motivasyonları yüksek ki. Bir an önce işimize koyulma gayretindeyiz. O yüzden çok mutluyum. 5 yıl boyunca da bu böyle devam edecek” şeklinde konuştu.

Haber Seyide Esen

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.