DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22370010,86%
Edirne
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Kamu harcamalarında tasarruf yapılmalı’

‘Kamu harcamalarında tasarruf yapılmalı’

ABONE OL
4 Mart 2024 12:37
‘Kamu harcamalarında tasarruf yapılmalı’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Meriç İl Genel Meclis Adayı ve geçmiş dönem İlçe Başkanı Ömer Ergin, kamu harcamalarında gerekli tasarruf tedbirlerinin alınmaması halinde enflasyonun önlenemeyeceğini kaydetti. Ergin, “Türkiye, kamu kesimindeki israfı durdurmadan bütçe açığını da enflasyonu da düşüremez” dedi.

İYİ Parti Meriç İl Genel Meclis Adayı ve geçmiş dönem İlçe Başkanı Ömer Ergin, iktidarın halktan kemer sıkmasını istediğini öne sürerek, “Kendi konfor alanlarını bozmadan, halktan, zorunlu yaşam giderlerini kısmasını ve vergi marifeti ile cebinde kalanı almaya çalışıyorlar. Ekonomik sorunların, her gün artan açlık ve yoksulluğun çaresi, enflasyonun önlenmesidir. Zorunlu olmayan kamusal harcamalarda ciddi tasarruf tedbirleri alınmadığı ve bu plan katı bir şekilde uygulanmadığı sürece enflasyon daha da yükselir, yoksulluk daha da artar. Türkiye, kamu kesimindeki israfı durdurmadan bütçe açığını da enflasyonu da düşüremez.

Biz ekonomi bilimine yeni bir kavram soktuk. İtibardan tasarruf olmaz. Kendi konfor alanlarını bozmadan, halktan, zorunlu yaşam giderlerini kısmasını ve vergi marifeti ile cebinde kalanı almaya çalışıyorlar. Ne yapsınlar gecekonduda mı yaşasın adamlar. Vatandaşın kemerini sıkmak bence daha mantıklı, ne de olsa bir şey demiyorlar” ifadelerini kullandı.

Haber Merkezi

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.